11.18.2014

Σε ένα μήνα(!) θα απαντήσει ο Καμίνης για Artume και τη φοροαποφυγή της MGPA

Σε ...ένα μήνα εγγράφως, όπως ορίζει ο νόμος. δήλωσε πως θα απαντήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για τις σχέσεις του δήμου Αθηναίων με την  Artume, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων των LuxLeakes. Η μητρική  MGPA της Artume, η οποία θέλει να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens" εμφανίζεται να έχει δημιουργήσει τη "διπλή μέθοδο μή φορολόγησης", όπως αποκάλυψαν τα "Νέα". (Διαβάστε εδώ και εδώ)


Η MGPA ανήκει στη  BlackRock, την εταιρεία η οποία αξιολογεί τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι της εταιρείας που αποφεύγει την καταβολή φόρου, έχουν λάβει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμος της Αθήνας, η περιφέρεια Αττικής, επί Γ. Σγουρού, το ΥΠΕΚΑ, υπό το Γ. Μανιάτη, ενώ στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που βρίσκονται οι λαλίστατοι προεκλογικά δημοτικοί σύμβουλοι; Οι διαμεριασματικοί που είχαν λιώσει τις σόλες των παπουτσιών τους σε επισκέψεις στους "πελάτες" ψηφοφόρους τους; Θα πουν οτιδήποτε για την εταιρεία που αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγει και στην οποία έσκυψαν το κεφάλι περνώντας τα σχέδια της, συμφωνώντας στην καταπάτηση των νόμων του κράτους;
Ε, κύριε Καμίνη; Κύριε Τεντόμα; Κύριοι χάσατε την ακοή σας ή τα μάτια σας και δεν διαβάζετε κι εσείς οτι υπογράφετε;

Ανώνυμος είπε...

Ένα μήνα θέλει ο Καμίνης να απαντήσει; Γιατί άραγε; Θέλει να ρωτήσει την εταιρεία ποια είναι η απάντηση που πρέπει να δώσει; Μικροί και μοιραίοι, άβουλα πιόνια στα σχέδια των ισχυρών να καταστρέψουν τη χώρα, την πόλη, αποδείχθηκαν οι κρατούντες τον δήμο Αθηναίων.
Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν...

Γεωργία είπε...

Στην εκπομπή της Ελληνοφρένειας το βράδυ της 17η του Νοέμβρη μια εικόνα ( ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ ) επιβεβαίωσε την είσοδο των φούσκο-επιχειρηματιών αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε και τις καλές σχέσεις που έχει μαζί τους. Τώρα εξηγείται και η καλή αλληλογραφία-εντολή της ARTUME με το γραφείο του.
Βέβαια όσο εμείς είδαμε επενδύσεις και έργα άλλο τόσο έβαλαν και οι φουσκοεπενδυτές το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο τα εκατομμύρια που χρωστούν.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί, είναι ότι τίποτα , ΕΜΕΙΣ, που κρατάμε γερά την αξιοπρέπεια μας, δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε.
Και είμαστε υπερήφανοι που δεν προσβάλλουμε το όνομα των παππούδων μας που δυστυχώς δεν αξιώθηκε να κρατήσει ο δισέγγονος Πηνελόπης Δέλτα.