10.03.2014

Επιστρέφουμε με δράσεις και παρεμβάσεις

Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. (Φώτο Γιώργος Τσιόρβας)
Μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, βρισκόμαστε και πάλι. Στην πρώτη επικοινωνία της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημία Πλάτωνος μαζί σας, θέλουμε να σας καλέσουμε να πλαισιώσετε με την συμμετοχή σας τις δράσεις της και, κυρίως, με τις σκέψεις και τις προτάσεις σας να τις κάνετε πιο πλούσιες και όλοι μαζί να τις φέρουμε πιο κοντά στις ανάγκες της ζωής μας στη γειτονιά, στη δουλειά, στα σχολεία,σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο σκληρή για τους περισσότερους.


Στις πρώτες μας συναντήσεις συζητήσαμε και προωθούμε τα εξής:

-          Λειτουργία του ανταλλακτήριου ρούχων και παιχνιδιών, κάθε Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 13:00, στο στέκι Θηναίας & Μοναστηρίου. Ζητάμε τη συμβολή σας τόσο με την αλληλέγγυα προσφορά πραγμάτων σε αξιοπρεπή κατάσταση όσο και με την διάθεση λίγου χρόνου ώστε να μπορεί να λειτουργεί συνέχεια και απρόσκοπτα.

-          ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για το νέο χαράτσι – μόνιμο νοίκι, που καλούμαστε να πληρώσουμε για κάθε ακίνητο που διαθέτουμε στο κράτος και τους δανειστές του.  Η Επιτροπή συντονίζοντας τη δράση της με πολλές άλλες συλλογικότητες στην Αττική, σας καλεί όλους να ενημερωθείτε, να αντισταθούμε στην κοινωνική αδικία και να αγωνιστούμε για την κατάργησή του. Ήδη μέλη της οργάνωσαν ενέργειες ενημέρωσης στην πλ. Πέτρουλα, την Εθνική τράπεζα και με υλικό στα σπίτια. Ο αγώνας δεν σταματάει επειδή έληξε η πληρωμή της 1ηςδόσης. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο στέκι κάθε Δευτέρα 6:30 – 8:00 το βράδυ και για τα νομικά μέσα αντιμετώπισης.

-          Διοργάνωση έκθεσης σπουδαστικών εργασιών από φοιτητές Αρχιτεκτονικών σχολών για την Ακ. Πλάτωνος. Έχει προγραμματιστεί για την  Κυριακή 19/10, στις 11 το πρωί, στο στέκι.

-          Διοργάνωση συγκέντρωσης κατοίκων για την ενημέρωσή τους σχετικά με τα αποτελέσματα της προσφυγής στο ΣτΕ  για το Mall Artume, στο πρώην Μουζάκη. Συζήτηση και άλλες δράσεις. Έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοέμβρη.
-          Έκδοση νέου φύλλου της εφημερίδας μας.


Τέλος, μη ξεχάσετε την εκδήλωση « Το Άλσος της Ακαδημίας», Κυριακή 5/10, στις 10.45 στο Πάρκο, (Τριπόλεω και Κρατύλου). Η ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνα με αρχαιοελληνική μουσική με τους "Συνδαιτημόνες".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά,αφού η 4η κοινότητα δεν κάνει τίποτα για τους κατοίκους της , τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται για την περιοχή.

Αναστάσιος Σωτηρίου