9.08.2014

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίο η Νέλλη Παπαχελά-Επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής ο Ανδρέας Βαρελάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Αθηναίων(07.09.2014)
 Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε, με ευρεία πλειοψηφία, η κυρία Νέλλη Παπαχελά, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη – Γιώργος Καμίνης» με 40 ψήφους υπέρ, 6 λευκά ψηφοδέλτια και μία αποχή.
Για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος εξελέγη ο προταθείς από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» δημοτικός σύμβουλος, κ.Ρήγας Αξελός, λαμβάνοντας 36 ψήφους υπέρ, 4 άκυρα, 6 λευκά και 1 αποχή. Νέος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο προερχόμενος από την παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» δημοτικός σύμβουλος, κ. Νίκος Βαφειάδης, με 38 ψήφους υπέρ, 4 λευκά, 4 άκυρα και 1 αποχή.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την απόφασή του να ορίσει πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον κ. Ανδρέα Βαρελά και πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την κυρία Εύα Κοντοσταθάκου, δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στηνΠόλη, ενώ στη συνέχεια διεξήχθησαν ψηφοφορίες για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των δύο επιτροπών.
Ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ. Γιώργος Αποστολόπουλος του Χρήστου, Ανδρέας ΓεννηματάςΑλέξανδρος Μοντιάνο καιΓιώργος Μπρούλιας και οι κυρίες Καλλιόπη ΓιαννοπούλουΜελπομένη Δασκαλάκη, δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη». Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι κ.κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης (επικεφαλής «Ανοιχτής Πόλης»), Χρήστος Τεντόμας («Αθήνα Μπορείς»), Νίκος Βαφειάδης («Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας») και Στυλιανός Λάμπρου («Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας»).
Ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν από την πλειοψηφία («Δικαίωμα στην Πόλη») οι κυρίες Μαρία Ηλιοπούλου και Ελένη Κατσούλη, καθώς και ο κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, ενώ από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Νίκος Αβραμίδης («Παναθηναϊκό Κίνημα»), Ρήγας Αξελός («Ανοιχτή Πόλη») και Δημήτρης Κωνσταντάρας (Αθήνα Μπορείς).
Ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας («Δικαίωμα στην Πόλη») κ.κ. Ηλίας Βλαχάκης και Φίλιππος Δραγούμης και οι κυρίες Χριστίνα Βασιλείου, Αθηνά Ζαφειροπούλου, Πηνελόπη Γκούμα και Ελένη Μυριβήλη. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξελέγησαν οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης (επικεφαλής «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας»), Νίκος Αβραμίδης («Παναθηναϊκό Κίνημα»), Δημήτρης Κωνσταντάρας («Αθήνα Μπορείς») και η κυρία Αθηνά – Ελευθερία Αγγελοπούλου («Ανοιχτή Πόλη»).  
Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος του Παναγιώτη και οι κυρίες Μαρία Στρατηγάκη και Πόπη Διαμαντάκου από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Στάθης Δρογώσης («Ανοιχτή Πόλη»), Στέλιος Λάμπρου («Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας») και Χρήστος Τεντόμας («Αθήνα Μπορείς»).
Κατά τη συνεδρίαση εξελέγησαν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αθηναίων για το συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Εξελέγησαν 25 εκπρόσωποι από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη», 5 από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», 3 από την παράταξη «Αθήνα Μπορείς», 2 από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας», 2 από την παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», ενώ από έναν εκπρόσωπο εξέλεξαν οι παρατάξεις «Ανταρσία στις Γειτονίες της Αθήνας», «Παναθηναϊκό Κίνημα» και «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να ορίζει έως και δέκα αντιδημάρχους, όπως προβλέπει η νομοθεσία.


2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Τι είχες Γιάννη....τι είχα πάντα...Τελικά μειοψηφία στην 4η κοινότητα η παράταξη Καμίνη... πλειοψηφία στον Δήμο ..αλλά από τότε που ψηφίζω όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάποιος θα βρει τον Τεντόμα, που κάτι χρήσιμο στην περιοχή όσο και να ψάχνω δεν έχει προσφέρει....Ιστορίες με το οικόπεδο της Νομαρχίας δεν ξεχνιούνται ......
Κανένας δεν χάνεται...αρκεί να αλλάζει παρατάξεις και φίλους...κάτι πολύ δύσκολο για μας τους απλούς...

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένετε τίποτα το καλό...Τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν.Το έχουν μέσα τους , πως αλλιώς να το γράψω.Θα συνεχίζουν να απαξιώνουν την περιοχή για να χαρίσουν ότι δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους τσάμπα σε πτωχευμένους επενδυτές.