9.03.2014

Κέρδη για τα εμπορικά κέντρα, λουκέτα για τα εμπορικά μαγαζιά

"Αύξηση πωλήσεων στα εμπορικά κέντρα" διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο "Βήμα". Η είδηση μεταφέρεται από το newsit  με την επισήμανση πως τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα παρουσιάζουν "συνεχώς αυξήσεις πωλήσεων και τζίρου".
Αυτό που λέει φυσικά το δημοσίευμα είναι το τίμημα που έχει πληρώσει ο εμπορικός κόσμος και οι γειτονιές από τα εμπορικά κέντρα.
Τη στιγμή που το Mall στο Μαρούσι παρουσιάζει αύξηση τζίρου και κερδών, έχει αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα την γεωγραφία της περιοχής του Αμαρουσίου. Οποιοδήποτε κατάστημα σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων μέτρων έχει βάλει προ πολλού λουκέτο. 
Αυτό είναι το "μέλλον" που θέλουν και για τη δική μας περιοχή. Οι ιδιοκτήτες του πρώην Μουζάκη, οι της Artume στόχο έχουν τα κέρδη σε μια περιοχή που θα μαραζώσει αμετάκλητα από κάθε άλλου είδους εμπορική δραστηριότητα. 
Όσο για τις πολυδιαφημισμένες θέσεις εργασίας, είναι αυτές που γνωρίζουμε ήδη στην πτωχευμένη οικονομία και χώρα. Μισθοί πείνας.

Σύμφωνα με την έρευνα και όσα διαβάζουμε, η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos της Lamda Development παρουσίασε αύξηση 5% το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο και ανήλθε στα 18,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 9% το πρώτο εξάμηνο του 2014 μετά την αύξηση κατά 6% το δεύτερο εξάμηνο του 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: