9.02.2014

Εμπορικό Κέντρο:Χαρίζουν τις υπεραξίες στους επενδυτές

Το χρυδοφόρο οικόπεδο, μετά την αλλαγή των χρήσεων γης. Φώτο Βασίλης Μαθιουδάκης
Στην Ελευθεροτυπία" δημοσιεύεται ένα άρθρο του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Κοτσώνη για το υπό σχεδιασμό εμπορικό κέντρο "Academy Gardens". Το άρθρο αν και αναφέρει πως έχει ήδη η εταιρεία ωφεληθεί από την αλλαγή των χρήσεων γης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "ο δήμος χάρισε στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου χρήματα" θεωρεί πως  ,υπό προυποθέσεις, μπορεί η κατασκευή του εμπoρικού κέντρου  να αναβαθμίσει πολεοδομικά την περιοχή.
Η θέση μας πως το εμπορικό κέντρο θα καταστρέψει το μέλλον της περιοχής και το παρόν του Περιστερίου με τον ίδιο τρόπου που ισοπέδωσε την αγορά του Αμαρουσίου το "Mall" του ομίλου Λάτση.

Θεωρώντας όμως πως αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει, παραπέμπουμε στο άρθρο του Δημήτρη Κοτσώνη:


Μόλις όμως το οικόπεδο αυτό πωλήθηκε σε «επενδυτές», η δε ιδιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωνε την απόφασή της για ανέγερση εμπορικού κέντρου, κατά... μαγικό τρόπο αφαιρέθηκε το οικόπεδό της από το ρυμοτομικό σχέδιο, το οποίο συνόδευε το προς έκδοση Προεδρικό Διάταγμα, με συνέπεια ο συντελεστής του να μη μειωθεί.
Εναντίον αυτής της πράξης της διοίκησης οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο διέταξε την αναστολή της εφαρμογής του εκδοθέντος Προεδρικού Διατάγματος. Οι κάτοικοι έκτοτε αγωνίζονται για να αποτρέψουν την ανέγερση ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου σε αυτό το οικόπεδο.
Ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ιδιοκτήτριας εταιρίας, μετά την εξαίρεση από την μείωση του συντελεστή δόμησης που επεβλήθη σε όλα τα άλλα οικόπεδα, θα υπερβεί τα 100.000 τ.μ., μαζί με τους διαδρόμους του και τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
Αναλυτικά στο http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: