9.01.2014

Το ψηφιακό μουσείο να γίνει σε κεντρικό σημείο

Είναι η εικόνα από την οδό Δράκοντος. Μετά την κατεδάφιση των κτισμάτων από το υπ. Πολιτισμού, υπάρχει πλέον περίπου ένα στρέμμα που θα μεταμορφωθεί σε πάρκο. Στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου ήταν η μεταφορά στο σημείο των σαρκοφάγων που σήμερα βρίσκονται ακριβώς απέναντι δίπλα στην αποθήκη της Γ΄ΕΚΠΑ. Διατυπώνουμε εκ νέου την απόψη πως στο σημείο αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί το Ψηφιακό Μουσείου για τον Πλάτωνα και την Ακαδημία, καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα.
Θα βρίσκεται ακριβώς έξω από τη στάση του λεωφορείου 051, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πάρκου και θα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου, μπροστά από το μελλοντικό πεδόδρομο της Μοναστηρίου και όχι εκτός του πεδίου του Πάρκου όπως έχει αποφασιστεί από το ΚΑΣ.

Μήπως ήρθε η ώρα για την αλλαγή; 

1 σχόλιο:

B.Β. είπε...

Απόλυτα σωστή πρόταση για δύο ακόμη λόγους: 1. θα βρίσκεται επί του άξονα ενοποίησης του αρχ, χώρου με τον Ίππειο Κολωνό, ενοποίηση που προβλέπεται
2. δεν θα καταργηθεί ένας σημαντικός ελεύθερος χώρος πρασίνου, όπως είναι αυτός όπου προβλέφθηκε από το ΚΑΣ να χωροθετηθεί το ψηφιακό μουσείο. Εδώ θυμίζουμε πως αυτή η "χωροθέτηση" παρουσιάστηκε σαν "αναγκαστική", επειδή έλειπε άλλος χώρος και προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα το έργο με συμβολή του δήμου(προεκλογικά).