8.02.2014

Η BlackRock “προφητεύει” “χρεοκοπία της Ελλάδας” και την ίδια ώρα θέλει να φτιάξει εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία του Πλάτωνα

Η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που αναφέρει πως ο επενδυτής δεν πληρώνει φόρο 5,4 εκ ευρώ
ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/


-Είναι δυνατόν μια θυγατρική της BlackRock, η Artume,  να μην πληρώνει  ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας και να ζητάει εξαίρεση από το υπουργείο Οικονομικών;  Είναι!
-Είναι δυνατόν η  BlackRock  να εκδίδει εκθέσεις αναφέροντας πως η χώρα είναι στην κορυφή της λίστας των υπό πτώχευση χωρών και να ζητάει συνάμα με επιστολές προς τον πρωθυπουργό, μέσω θυγατρικής εταιρείας να κατασκευάσει mall στην Ακαδημία του Πλάτωνα;

-Είναι δυνατόν εφημερίδες όπως η “Καθημερινή” και το www.capital.gr  στα σχετικά “ρεπορτάζ” τους για την εταιρεία να μην λαμβάνουν υπόψη τους όλα αυτά τα στοιχεία και να μην δημοσιεύουν τη γνωμοδότηση του ΣτΕ που ορίζει πως δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια στα ακίνητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες; Είναι!
-Είναι δυνατόν οι συντάκτες να μην κάνουν ούτε μια αναζήτηση στο Internet για να διαπιστώσουν πως ο Δήμος Περιστερίου έχει καταθέσει ένσταση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων;  Είναι!
Το τελευταίο διάστημα ασκούνται πιέσεις  με κάθε τρόπο για να κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος με τον τίτλο “Academy Gardens” στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Κηφισού. Το ακίνητο είναι σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την Ακαδημία του Πλάτωνα και η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός, Γιάννης Μανιάτης ζητάει τη διασύνδεση του με τον αρχαιολογικό χώρο.

Από χθες ξεκίνησε ένας κύκλος δημοσιευμάτων  αναφέροντας από τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης, μόνο ένα: Πως το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων αποφεύογοντας να αναφερθούν τόσο στο περιεχόμενο της 2261/2014 απόφαση του ΣτΕ όσο και της 140/2014 Γνωμοδότησης του Συμβουλίου: Και οι δύο απαγορεύουν την έκδοση πολεοδομικής άδειας, μέχρι το ΥΠΕΚΑ να ολοκληρώσει τη σχετικές διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη γνωμοδότηση του Δήμου Αθηναίων για περιορισμό του ΣτΕ. Μια απλή επίσκεψη στο ΣτΕ θα αρκούσε για τους συντάκτες των κειμένων για να αποδώσουν την πλήρη αλήθεια. Το επόμενο βήμα που επιχειρείται είναι η νέα άσκηση πίεσης στο ΥΠΕΚΑ “να τελειώσει άμεσα τη δουλειά για να αρχίσει το έργο”, μέσω …αγανακτισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: