7.18.2014

Τιμή στον Σωτήρη Πέτρουλα

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Τα Ιουλιανά υπήρξαν μια κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την αποτροπή του βιασμού της λαϊκής θέλησης.

Σαράντα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης Σωτήρη Πέτρουλα από τους ένοπλους πραιτοριανούς του βασιλικού πραξικοπήματος, οι κίνδυνοι για μια σύγχρονη συνταγματική εκτροπή, σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής, είναι ορατοί. Η σφυρηλάτηση της λαϊκής ενότητας στους τόπους δουλειάς και πολιτισμού, στη συνοικία, στο χωριό, σε κάθε κύτταρο και θεσμό της δημοκρατίας αποτελούν ένα μεγάλο δίδαγμα εκείνων των αγώνων.



Οι «Φίλοι του Σωτήρη Πέτρουλα» και η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) τιμούν ταυτόχρονα στο πρόσωπο του Σωτήρη Πέτρουλα τους αγωνιστές εκείνης της εποχής και καλούν όλους τους δημοκράτες, όλους τους νέους, μ’ ένα λουλούδι στο χέρι να παρευρεθούν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ στη συμβολή των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου για να στεφανώσουν την προτομή του και να διακηρύξουν τη θέλησή τους για την οικονομική και δημοκρατική αποκατάσταση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: