6.16.2014

Η παιδική χαρά στην Ακράγαντος και Θρασυμάχου πριν και μετά


ΔΡΑΣΕΙΣ στη γειτονιά

Ακράγαντος και Θρασυμάχου γωνία, πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού υπάρχει μια μικρή παιδική χαρά ξεχασμένη απ’ όλους, και κυρίως απ’ τον Δήμο που την έχει αφήσει παραμελημένη χρόνια. Το έδαφός της γεμάτο θραύσματα από γυαλιά και σκουπίδια, οι κούνιες και εξοπλισμός ξεβαμμένος, και ως εκ τούτου τα παιδιά απόντα. Σε μια βόλτα η atenistas Creativa την εντόπισε και θέλησε να επέμβει.

Η ιδέα, να μεταμορφωθεί σ’ ένα ζαχαρότοπο, candy park. Καραμέλες, γλιφιτζούρια, τούρτες, χρώματα ζαχαρένια, πινέλα, κόντρα πλακέ, σαμπρέλες, κιβώτια πεταμένα, όλα μαζί μ’ ένα μαγικό τρόπο, πολλή δουλειά και πολλή αγάπη ανακατεύτηκαν κι έδωσαν ένα ιδιαίτερο και ευχάριστο αποτέλεσμα και έκανε ξανά την παιδική χαρά έναν τόπο ελκυστικό για τα παιδιά της συνοικίας αλλά και για τους γονείς που δεν είχανε καν παγκάκι να κάτσουν και προσθέσαμε δύο παγκάκια στον χώρο. Με ενέργειές μας εξασφαλίστηκε η προσθήκη της  τρίτης θέσης κούνιας που έλειπε, ενώ έχουμε προωθήσει αίτημα στο να τοποθετηθεί και ένας προβολέας το βράδυ για το φωτισμό του σημείου.
Για την υλοποίηση της επέμβασης ευχαριστούμε την γειτονιά για την στήριξη και το NJV Athens Plaza Hotel που παρείχε μπογιές και υλικά που χρειάστηκαν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, μετά από χρόνια, παιδιά ξανάπαιξαν στο σημείο και ελπίζουμε στο ζωντάνεμα αυτής της παιδικής χαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: