5.09.2014

Σοφιανός: Παλεύουμε έναντια στο εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΚΕ
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Πέτρουλα, στον Κολωνό μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Γιώτα Ταβουλάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε και στα εξής:

«Το χορό των εκβιαστικών διλημμάτων τον σέρνει από χθες ο Β. Βενιζέλος με την ΕΛΙΑ και τα υπόλοιπα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΟΤΑΜΙ, στη ΔΗΜΑΡ και έχουν μείνει μαζί του στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Λένε: Ή ψηφίζετε και εμάς ή η πολυπόθητη σταθερότητα παύει να υπάρχει και πάμε σε εκλογές. Μαζί με τον εκβιασμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, έρχεται από κοντά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μαζί με το γνωστό δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ: ή με τη Μέρκελ ή με το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στη λογική να διαλέξει το μικρότερο κακό, να πατήσει σε κάποιο σκαλοπάτι, ενώ διαισθάνεται ότι αυτό το σκαλοπάτι είναι σάπιο και αν πατήσει θα γκρεμοτσακιστεί.
Είναι θράσος, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με τον απεσταλμένο της κας Μέρκελ, τον Άσμουσεν, και λέει ’’χαιρόμαστε που σας ξαναβλέπουμε’’, την ίδια ώρα που δίνουν εγγυήσεις στη Γερμανική κυβέρνηση ότι στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρουν έναν αξιόπιστο συνομιλητή, την ίδια ώρα που με τις ευχές του Σουλτς βάζει υποψηφιότητα ο Αλ. Τσίπρας για πρόεδρος της Κομισιόν, να απευθύνονται στους κομμουνιστές, στους λαϊκούς αγωνιστές και στον κόσμο που βλέπει τη θέση της χώρας μας έξω από το μαντρί της ΕΕ να τους λένε: ’’Ή με μας ή με τη Μέρκελ’’.
Αυτοί οι εκβιασμοί γίνονται σε ένα κοινό πλαίσιο και έχουμε ευθύνη να το αναδείξουμε στο λαό μας γιατί το κρύβουν.
Είναι τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ από την 1/1/14 και προβλέπουν διαρκή εποπτεία. Προβλέπουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ποινές για κάθε χώρα – μέλος, ανεξάρτητα αν έχει μνημόνια ή όχι, εάν δεν υλοποιούνται τα συγκεκριμένα μέτρα που προβλέπονται στο Σύμφωνο για το Ευρώ, το νέο ”Σύνταγμα”, το νέο “ευαγγέλιο” για τις χώρες της ΕΕ. Σ’ ένα από τα άρθρα, μάλιστα, του συγκεκριμένου συμφώνου προβλέπεται ότι οι μισθοί στην ΕΕ θα παρακολουθούν τους μισθούς των βασικών ανταγωνιστικών κρατών, δηλαδή της Κίνας και της Ινδίας.
Αυτά δεν τα λένε, αλλά παραμυθιάζουν το λαό ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστική η έκθεση του β’ εξαμήνου της Κομισιόν και για αυτούς που ήδη κυβερνούν και γι αυτούς που θέλουν να γίνουν ’’χαλίφης στη θέση του χαλίφη’’ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν το επόμενο εξάμηνο:
Αφορούν τη συνέχιση των έκτακτων χαρατσιών, της έκτακτης φορολογίας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λεπτομέρεια να συζητάμε για το φόρο αλληλεγγύης.
Αφορούν την κατεύθυνση να συνεχιστούν οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή νέος αντιασφαλιστικός νόμος, νέα σφαγή συντάξεων, ώστε από την 1/1/15 το κράτος να εγγυάται μόνο 360€ το μήνα και από κει και πέρα, αν έχουν τα ταμεία, να δίνουν το παραπάνω για κάθε ασφαλισμένο.
Αφορούν συγκεκριμένα μέτρα για να τρέξουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Γι αυτό ο καυγάς δεν είναι για αυτή καθαυτή την ιδιωτικοποίηση, αλλά για το τίμημα. Ξεπουλάνε, λένε. Το θέμα όμως δεν είναι το τίμημα, αλλά ότι υποθηκεύεται περιουσία του λαού που μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης προς όφελός του και δεν πρέπει να περάσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, είτε με τη μορφή των μετοχοποιήσεων που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα, είτε με τη μορφή της πλήρους απελευθέρωσης που ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα.
Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, το λαό μας που έχει γονατίσει από τη βαρβαρότητα που εφαρμόστηκε αυτά τα χρόνια, βαρβαρότητα που ήρθε για να μείνει, να μην υποκύψει στα διλήμματα. Να κλείσει τα αυτιά του στην ηττοπάθεια, να μην φοβηθεί, να σταθεί όρθιος και να δώσει απάντηση σε αυτόν τον εκβιασμό με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, για να παλέψουμε με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα».
 Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νίκος Σοφιανός, σημείωσε:
«Σε αυτές τις συνθήκες έχει σημασία να αναδείξουμε την πολιτική επένδυση που έκανε το ΚΚΕ στη συνείδηση και τη σκέψη του λαού μας και ιδιαίτερα του κόσμου που νοιώθει αριστερός και ριζοσπάστης, που θέλει πραγματικά κάτι να αλλάξει και όχι απλά να μπει στη λογική του ’’φύγε εσύ – έλα εσύ’’ και η κατάσταση να μένει ίδια. Που χωρίς να υπολογίσει το κόστος, γιατί είχαμε κόστος, όταν είπαμε κυβέρνηση σε αυτά τα τείχη της ΕΕ, του χρέους, της οικονομίας του κεφαλαίου είναι από χέρι αντιλαϊκή. Τέτοια κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα αποτρέψει τα χειρότερα, αλλά θα βάλει τη σφραγίδα της στα χειρότερα.
Τα δύο χρόνια που πέρασαν μας δικαίωσαν και τα επόμενα χρόνια που έρχονται θα δικαιώσουν ακόμα περισσότερο αυτή την πολιτική θέση του ΚΚΕ. Αποδείξαμε ότι παρά την πίεση, παρά το εκλογικό κόστος, όχι απλά σταθήκαμε όρθιοι – αυτό ήταν δεδομένο – αλλά σ’ αυτές τις συνθήκες διεκδικήσαμε, αγωνιστήκαμε. Παλέψαμε να οργανωθεί ο λαός μας στα συνδικάτα, στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, να φρενάρουμε αυτή τη λαίλαπα, αυτή την πολιτική. Να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά του λαού μας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αντεπίθεσης. Το ίδιο κάναμε και στο Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια της Αττικής αυτά τα 3,5 χρόνια».

Τέλος, αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους ελεύθερους χώρους της περιοχής και την προσπάθεια που έγινε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στη γειτονιά από τους κομμουνιστές, για την Ακαδημία Πλάτωνος και το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζουν με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου στο οικόπεδο Μουζάκη, για το οικόπεδο στο Βότρυς για σχολείο και για γήπεδο, για τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για τους αθλητικούς χώρους της περιοχής κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: