5.08.2014

Αποχαιρέτα τις παραλίες που χάνεις

Στο 7ετές σχέδιο «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» που έφτιαξαν το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ και η McKinsey και παρουσίασε ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup της 5ης Μαΐου, μεταξύ των άλλων στόχων, που αξίζει να διαβάσουμε για να ξέρουμε πως και σε ποια χώρα θέλουν να ζήσουμε, περιλαμβάνονται :

-       Δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τις επενδύσεις μέσω της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών και της αντιμετώπισης των σύνθετων πτωχευτικών διατάξεων σε συνδυασμό με τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.
-       Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις.

Στον ιστότοπο http://www.ramnousia.com/, δημοσιεύονται δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, για το πώς έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούν τους στόχους τους:


-          Αποχαιρέτα τις παραλίες που χάνεις
-          Ποιες παραλίες από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο θα περάσουν σε χέρια των ιδιωτών

Δεν θα έχει άδικο εκείνος που θα εκτιμήσει ότι η απλοποίηση των διαδικασιών έχει κύριο στόχο  ένα «μπάστε σκύλοι, αλέστε» κλίμα, για τους επενδυτές – νόμιμο πια και όχι με την ανάγκη της διαπλοκής, όπως στα προηγούμενα χρόνια. Ένα κλίμα για την αντιμετώπιση «εμποδίων», από τις Περιβαλλοντικές μελέτες μέχρι τα Αρχαιολογικά ευρήματα, που κατά αντι – αναπτυξιακή τύχη της, η χώρα είναι σπαρμένη. Όποιος θέλει να πάρει μια μικρή ιδέα, ας αναζητήσει πληροφορίες για τη μάχη μεταξύ των σπουδαίων ευρημάτων και της εργολαβικής κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με το Υπουργείο Πολιτισμού να παίρνει θέση στο πλευρό της δεύτερης (πχ Unfollow, τεύχος Μαρτίου 2014).
Ας μην έχουμε καμία αυταπάτη, ποια εμπόδια θα προσπαθήσουν να «αντιμετωπίσουν» και στη μάχη Αρχαιολογικού Χώρου Ακ. Πλάτωνος – επενδυτών, πάντα στο πλευρό των δεύτερων.

Κ.Α.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πάντως καιρός για απογοήτευση, είναι καιρός (τέλειος) για δράση!!