5.26.2014

Το Κολωνάκι Καμίνη, ο Κολωνός Σακελλαρίδη


Τα αποτελέσματα στην 4η Δημοτική Κοινότητα

Ο Γιώργος Καμίνης είναι ξανά δήμαρχος Αθηναίων. Το σύνολο των Μνημονιακών κομμάτων, με τη ΝΔ να διεξάγει καμπάνια την τελευταία βδομάδα υπέρ του "ανεξάρτητου" Γιώργου Καμίνη είχε ως αποτέλεσμα την καθαρή χθες  εκλογική του νίκη.  Η πρώτη, η δεύτερη, η έκτη, και η έβδομη κοινότητα έδωσαν στο Γιώργο Καμίνη την πλειοψηφία. Οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης στο Κολωνάκι έδωσαν στο σημερινό δήμαρχο ποσοστό 58,78%, δηλαδή 17.129 ψήφους.


Αντιθέτως, η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη δημοτική κοινότητα ψήφισαν το Γαβιήλ Σακελλαρίδη.  Ειδικά η 4η δημοτική κοινότητα, όπως είχαμε προβλέψει "τιμώρησε" το Γιώργο Καμίνη και ψήφισε μαζικά το Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Αποτελέσματα β΄γύρου 4ης δημοτικής κοινότητας
-Γαβριήλ Σακελλαρίδης: 13.827 ψήφοι (54,27%)
-Γιώργος Καμίνης:           11.655 ψήφοι (45,74%)


Παρά το "μαύρο σύννεφο" του φασισμού του πρώτου γύρου, στις χθεσινές εκλογές, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος περπάτησε στην Ακαδημία Πλάτωνος-, όπως και οι, Ρένα Δούρου, Δέσποινα Κουτσούμπα και  Πέτρος Κωνσταντίνου-,  είναι  η πρώτη δύναμη. Η πλειοψηφία στην 4η δημοτική κοινότητα ψήφισε αντιμνημονιακά και δημοκρατικά.

Η αλαζονεία, η ευθυγράμμιση Kυβέρνησης-Περιφέρειας-Δήμου Αθηναίων, οι προσωπικές συμφωνίες, λαμβάνουν τέλος. Μαζί τα ψεύδη, η απραξία και η "αόρατη" πολιτική παρουσία. Ο  Γιωργος Καμίνης τιμωρήθηκε από όσους βάφτιζε ως "τραμπούκους" στη 4η δημοτική κοινότητα, διότι την ίδια ώρα ο ίδιος και οι συνεργάτες του, έκαναν πως δεν έβλεπαν τους αληθινούς τραμπούκους.

 Η παράδοση των αγώνων και οι νίκες στην περιοχή- με το νηπιαγωγείο εναντίον της νομαρχίας Αθηνών του  Γιάννη Σγουρού, με το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εναντίον της REDS του Μπόμπολα- θα συνεχιστούν. Πλέον, η κυβερνητική μνημονιακή πλειοψηφία θα αισθάνεται την ανάσα των πολιτών στα συμβούλια και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η επόμενη μέρα όμως πρέπει να δημιουργήσει και ένα μέτωπο ενάντια στα φασισμό σε ένα διάλογο από τον οποίο δεν μπορεί να λείψει αυτή τη φορά η δημοτική αρχή.



1 σχόλιο:

Κ. Β. είπε...

Στο δήμο της Αθήνας, ο "Καλλικράτης" αποδεικνύει την ουσία του αντιδημοκρατικού και, επόμενα, αντιδραστικού χαρακτήρα του. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, με την πλήρη συμφωνία ΝΔ αλλά και σε μεγάλο βαθμό της ΔΗΜΑΡ, διαφήμισαν τις "αναβαθμισμένες" τοπικές κοινότητες. Ποια η σημασία και ο ρόλος τους φαίνεται περίτρανα στη δική μας, όπως και στην 3η και την 5η. Οι δημότες καταψήφισαν την πολιτική Καμίνη σε μεγάλο ποσοστό. Όμως, αυτοί που θα δίνουν τη "σύμφωνη γνώμη τους" για όλα τα ζητήματα των γειτονιών μας, θα είναι οι με το "έτσι θέλω" του νόμου τους, πλειοψηφούντες στις 4 από τις 7 κοινότητες. Δεν αμφισβητείται ότι ο Καμίνης εκλέχτηκε δήμαρχος στην πόλη. Λέμε το αναμφισβήτητο ότι αυτοί που θα εγκατασταθούν ως πλειοψηφία στην δική μας τοπική κοινότητα, είναι μειοψηφία μέσα στο λαό της. Ο κ. Καμίνης και η παράταξή του θα πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους όχι μόνον το οριακό ποσοστό με το οποίο ανέλαβαν την εντολή να διοικήσουν τα πράγματα της πόλης. Πρέπει να πάρουν, πραγματικά, στα σοβαρά ότι οι δημότες σε 3 κοινότητες δεν τους έδωσαν παρόμοια εντολή. Δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση να παίρνουν αποφάσεις ενάντια στη θέλησή μας. Και τη θέλησή μας θα την υπερασπίσουμε.