5.02.2014

Ο φασισμός δεν είναι απάντηση, είναι το όπλο της εξαθλίωσης

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτό το καθεστώς προστατεύουν οι φασίστες με τις επιθέσεις στους μετανάστες, με τις απειλές και τα χτυπήματα στους αγώνες των εργαζομένων και τους κοινωνικούς αγωνιστές. Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του συστήματος, επισφραγίζει μια πολιτική που το ίδιο το κράτος έχει χαράξει.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Όταν οι κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου επέλεξαν και στήριξαν το φασισμό για να ξεπεράσουν τη βαθειά κρίση του 1930, οι ναζί της Γερμανίας και οι φασίστες της Ιταλίας οδήγησαν τους λαούς της Ευρώπης στη σφαγή του Β ́ Παγκόσμιου Πολέμου.
ΣΗΜΕΡΑ Για να ξεπεράσουν τη νέα κρίση τους, με κύριο μοχλό την Ε.Ε. επιβάλλουν άγρια λιτότητα και άμεση κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών στους λαούς των πιο αδύναμων ευρωπαϊκών χωρών όπως και ο δικός μας. Προωθούν το ρατσισμό. Υιοθετούν την πολιτική ατζέντα ακροδε- ξιών και νεοφασιστικών κομμάτων και τα δέχονται σε κυβερνήσεις. Δημιουργούν μια μπαρουτα- ποθήκη για τους λαούς της Ευρώπης στην Ουκρανία, όπου στηρίζουν ανοιχτά τους ναζί.
ΘΥΜΑΜΑΙ Πολύ καλά πως, σε αυτόν τον τόπο, αυτοί που πούλησαν «πατριωτισμό» και «αγάπη για τη σημαία», ήταν αυτοί που κτύπησαν αλύπητα τους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Για να υψώσουν τις σβάστικες και να συνεργαστούν με τους κατακτητές, τη μια φορά. Για να επιβάλλουν στρατιωτική δικτατορία και να οδηγήσουν στην τραγωδία της Κύπρου, τη δεύτερη.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Ό,τι κερδήθηκε σε ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα οφείλεται σε αυτούς που ύψωναν το ανάστημά τους στους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, σ’ αυτούς που πολέμη- σαν τους γερμανοτσολιάδες και τους ταγματασφαλίτες. Σε αυτούς που αντιστάθηκαν στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ στυγνή δικτατορία του  ́67. Στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Αυτοί είναι που ονειρεύτηκαν και πάλεψαν για μια ζωή με ψωμί και λευτεριά για το λαό. Που δεν ξεχώρισαν τους ανθρώπους απ’ το χρώμα που έχει το δέρμα τους ή από το θεό που πι- στεύουν, αλλά που πάλεψαν για να ενώσουν τους αδικημένους ενάντια στους ισχυρούς, τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.
ΓΝΩΡΙΖΩ Ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με την ανελέητη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιτάσσουν Ε.Ε., ΔΝΤ και ελληνικό κεφάλαιο, το κτύπημα εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, με τις ρατσιστικές πολιτικές και την προώθηση της θεωρίας «των δύο άκρων», έθρεψαν και συνεχίζουν να θρέφουν το φασιστικό φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία.
ΓΝΩΡΙΖΩ Ότι η εμφάνιση και δράση της Χ.Α. είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της πολιτικής. Οι κυβερνήσεις την ανέχτηκαν και την κάλυψαν σε ρόλο μπράβου, με τα τάγματα εφόδου και τις επιθέσεις. Η φιλική συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη απέδειξε τις υπόγειες διασυνδέσεις ΝΔ – ΧΑ. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ πρόβαλαν και ξέπλυναν αμέτρητες φορές την ΧΑ.
ΣΤΟΧΟΣ όλων αυτών να μας τρομοκρατήσουν. Για να συνεχιστεί ανενόχλητα η βίαιη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, για να λεηλατηθεί κάθε κοινωνικό αγαθό, κάθε σπιθαμή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Για να μετατραπούμε αδιαμαρτύρητα σε «λαθραίους» της ζωής.
ΒΛΕΠΩ τους τραμπούκους της ΧΑ να προστατεύονται από δυνάμεις της αστυνομίας σε πορείες μίσους στις γειτονιές μας. Όπως έγινε στον Άι-Γιώργη που άνανδρος χρυσαυγίτης χτύπησε συνδικαλιστή ηθοποιό-γείτονά μας, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ότι οι φασίστες της ΧΑ καπηλεύονται την οργή του λαού πουλώντας «αντίσταση» στο σύστημα με το αζημίωτο για τις υπηρεσίες τους στη φανερή ή αθέατη εξουσία. Όπως συνέβη στο συνωστισμό της εξαθλίωσης στη Λαϊκή Αγορά του Κολωνού, όπου φουσκωτοί «μπρά- βοι» χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γείτονες - μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν ανακοινώσεις της «Ανοικτής Πόλης», αναποδογυρίζοντας πάγκους και τραυματίζοντας τον έναν.
ΘΥΜΑΜΑΙ ότι στις γειτονιές μας η Χ.Α. επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και μέλη του συλλόγου Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» για να ακυρώσει τη διδασκαλία τους για τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, το Πολυτεχνείο, την ειρήνη, την προσφυγιά, τη μετανάστευση.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι χτυπούν τα συνδικάτα και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων για χάρη των εργοδοτών. Όπως έκαναν στο Πέραμα, χτυπώντας τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για να μείνει ελεύθερο το πεδίο για την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα «αντιμετωπιστούν» από τις ίδιες τις κυβερνήσεις που η δική τους πολιτική δημιούργησε. Αυτό γίνεται σήμερα. Τους αξιοποί- ησαν μέχρις εκεί που, προς το παρόν, τους συνέφερε. Κάτω από την πίεση και του αντιφα- σιστικού κινήματος, περιορίζουν μια εγκληματική οργάνωση. Δεν καταδικάζουν όμως την πολιτική της ατζέντα. Αντίθετα, την υιοθετούν σε πολλές πλευρές.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ αν κάποιοι από τους σημερινούς «ήρωες» βρεθούν ομοτράπεζοι με νέ- ους Μπαλτάκους.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε αντισυστημικοί, ούτε δίπλα στον κόσμο και στα πραγματικά του προβλήματα
Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι υπεύθυνοι για την παρ ́ ολίγο αφαίρεση της ζωής από τον 17χρονο μαθητή στο Π. Φάληρο. Είναι οι δράστες πολυάριθμων πογκρόμ εναντίον μεταναστών, πολυάριθμων επιθέσεων σε συνδικαλιστές, αντιφασίστες, στέκια αλληλεγγύης, ομοφυλόφιλους, ακόμη και στους «Γιατρούς του Κόσμου». Είναι αυτοί που δεν μι- λούν για τους κομμένους μισθούς και τις συντάξεις, τις απολύσεις στο δημόσιο και την επιβολή μεσαίωνα στο ιδιωτικό τομέα, για παύση πληρωμών στους τοκογλύφους και κρατικοποίηση των τραπεζών. Είναι αυτοί που ψηφίζουν υπέρ των εφοπλιστών και δεν έχουν πει ούτε μια λέξη για την καταστροφή της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών αγαθών.

Φασισμός είναι η απαξίωση της ζωής ... και ζωή σημαίνει αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, αγώνας
Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς, τον κόσμο μας, να μην δώσει χώρο στους φασίστες και να εμπο- δίσει τα σχέδιά τους. Ενόψει της προεκλογικής τους καμπάνιας επιχειρούν να έχουν διείσδυση και παρουσία στις γειτονιές μας, να τις μολύνουν με το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο, να τρομοκρατούν. Να μην το επιτρέψουμε. Τα συμφέροντα τα δικά μας και τα δικά τους βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» • Α ́ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ • ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ης ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ • ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ-ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ • ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: