5.20.2014

Ο Γ.Καμίνης έχει έργο στην Ακαδημία Πλάτωνα: Ονομάζεται "Artume"

Καλλιστεία σκύλων στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, με τη συνδρομή του δ. Αθηναίων
Τέσσερα χρόνια προσπαθούμε να δούμε ποιο είναι το έργο του Δημάρχου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στην 4ο δημοτικό διαμέρισμα, το 2010 εξελέγη διότι είχε την εικόνα του υποψηφίου από τη δημοκρατική παράταξη, γρήγορα, αλλά αθόρυβα μετεξελίχθηκε σε μνημονιακό δήμαρχο αποδεχόμενος την πολιτική της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι πως με επιμονή γύρισε την πλάτη του στην περιοχή. Για πρώτη φορά επισκέφτηκε το 4ο διαμέρισμα, προτείνοντας το πολεοδομικό σχέδιο  Κακλαμάνη, τον οποίο οι κάτοικοι είχαν καταψηφίσει. Αποδώσαμε σε άγνοια την πράξη αυτή, η οποία αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες στη συζήτηση που έγινε στην έδρα της 4ης δημοτικής κοινότητας.



Αλλά ας δούμε το έργο Καμίνη, αφού έργα δεν έγιναν. Ο δήμαρχος ήρθε μια φορά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και έκανε δεντροφύτευση. Μια άλλη φορά, ο δήμος διοργάνωσε στο Αρχαιολογικό Πάρκο μια εκδήλωση για ειδική ράτσα σκύλων...  Ο περίφημος ποδηλατόδρομος κόπηκε από τη (δική του) πλειοψηφία στο διαμέρισμα, με τους συμβούλους να θέλουν να τον τοποθετήσουν στην οδό Σερρών, από τη Μοναστηρίου. Στις δράσεις συμμετείχε στο πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου και τη Praxis για το υπνωτήριο των αστέγων και ανέλαβε τη δέσμευση πως θα λειτουργήσει το ψηφιακό μουσείο για τον Πλάτωνα, όποτε αυτό λειτουργήσει.

Αυτά...

Το μεγάλο  ενδιαφέρον του Δημάρχου  ήταν και είναι το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens". Ο μηχανισμός του δήμου εργάστηκε, μετά το "πράσινο φως" της κυβέρνησης για να ανταποκριθεί στο αίτημα για το εμπορικό κέντρο. Ο ίδιος ο Γιώργος Καμίνης υπέγραψε προσωπική συμφωνία συνεργασίας  με την Artume, την εταιρεία που σχεδιάζει το "Academy Gardens" πριν φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο και οι αντιδήμαρχοι του ανέλαβαν να υλοποιήσουν τις χορηγίες για κάγκελα και μπασκέτες.

Απαντώντας στην κριτική και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την πολιτική του αυτή ο  Γιώργος Καμίνης, έφτασε στο σημείο να μιλήσει  για "τραμπούκους" στο δημοτικό συμβούλιο, . Οι δε συνεργάτες του στο 4ο Διαμέρισμα καλέσαν την αστυνομία για να αντιμετωπίσουν μια ειρηνική διαδήλωση.

Η στάση αυτή του Γ. Καμίνη, ενός ανθρώπου που είχε πετυχημένη θητεία στο θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη, δεν μπορεί εύκολα να απαντηθεί.

Το έργο του στην περιοχή όμως έχει όνομα και λέγεται "Artume" 

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Αντιδήμαρχοι με περαντζάδες από πολλά κόμματα και με ελαφριά σακούλα μόλις 1035 ψήφων το 2010, που όμως χωρίς αιδώ και τσίπα παρέδωσαν την γειτονιά τους , κατόπιν εντολής σε δήθεν επενδυτές…

Αλήθεια στην κατοχή πως τους λέγαμε αυτούς????