4.07.2014

Ημέρα Παιδείας: Η διάλυση-αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης έχει στόχο...

 . ..Tην έξοδο των παιδιών από το σχολείο

Δυο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν την Κυριακή 6 Απρίλη στη διάρκεια της Ημέρας Παιδείας που οργάνωσαν τέσσερα δημοτικά σχολεία της 4ης δημοτικής κοινότητας, το 58ο, το 60ο, το 144ο και το 145ο. Η Ημέρα Παιδείας έγινε στο 144ο σχολείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν και όλα τα παιδιά με τις δικές τους δράσεις.  Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις δυο συζητήσεις που λόγω χρόνου τελικά, έγιναν μια, ενώ τα παιδιά την ίδια ώρα στο προαύλιο του σχολείου έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με την ομάδα του  37ου συστήματος Προσκόπων και αργότερα έδωσαν φιλικά μάτς ποδοσσφαίρου και μπάσκετ. Οι ομάδες χορού των σχολείων μετά τις συζητήσεις των γονιών, παρουσίασαν ένα χορό και καταχειροκροτήθηκαν.
Η Ημέρα Παιδείας άρχισε με τη συζήτηση για το ενιαίο Λύκειο. Στο πάνελ ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου και ο πρόεδρος του κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ(ΚΕΜΕΤΕ) Παύλος Χαραμής εξήγησαν με αποκαλυπτικά στοιχεία τι ακριβώς σημαίνει η εφαρμογή του νέου νόμου για το ενιαίο Λύκειο.
Ο Π.Χαραμής με μια εμπεριστατωμένη μελέτ, κατέδειξε πως το άμεσο αποτέλεσμα του νόμου είναι να εγκαταλείπουν τα παιδιά το σχολείο και να μπαίνουν στον κόσμο της μαζικής ανεργίας. Το ενιαίο Λύκειο "αριστοκρατοποιείται" και εκτιμάται, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως το 60% των παιδιών θα πρέπει να κατευθυνθεί στην τεχνική εκπαίδευση ήδη από το Γυμνάσιο. Χωρίς δηλαδή να έχει ο γονιός ή το παιδί την "πολυτέλεια" να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Το εκπαιδευτικό σύστημα τον εξαναγκάζει να εγκαταλείψει τη μόρφωση και τη γενική παιδεία, με την εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού μοντέλου αξιολόγησης και αριθμών που βλέπουν και λογαριάζουν τους μαθητές ως ...νούμερα.
Ολόκληρο το δημοσίευσμα στην ιστοσελίδα του 60ου δημοτικού

http://platonsillogossto60.blogspot.gr/2014/04/t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: