4.23.2014

Φασιστική επίθεση στα γραφεία της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

Επίθεση από χρυσαυγίτες στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων τις μέρες του Πάσχα καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Πέτρος Κωνσταντίνου.
Όπως είπε και αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ προηγήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στις 23:30 στο οποίο μεταξύ άλλων και εκτός από βρισιές του είπαν : “Η Χρυσή Αυγή θα σας δείξει”.

Ο Π.Κωνσταντίνου μιλώντας στο Enet.gr ανέφερε ότι τα γραφεία της δημοτικής κίνησης ήταν κλειστά από την Παρασκευή έως και χθες, Δευτέρα, οπότε και διαπίστωσαν παραβίαση του χώρου, χωρίς όμως να γνωρίζουν πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: “Έσπασαν τη πόρτα των Γραφείων που βρίσκεται το 5ο όροφο ενώ στο δρόμο τους έσκισαν αντιφασιστικές αφίσες που βρίσκονταν στο ισόγειο. Κηλίδες αίματος βρέθηκαν στην είσοδο και στη σκάλα έξω από την πόρτα εισόδου στα Γραφεία την οποία και δεν κατάφεραν να παραβιάσουν.”
Ο κ. Κωνσταντίνου εκτίμησε ότι προφανώς κάποιος από αυτούς που προσπάθησαν να παραβιάσουν το χώρο τραυματίστηκε και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Όπως είπε ακόμα έχουν καταθέσει μήνυση και την έρευνα έχει αναλάβει η αστυνομία.
“Όλη η εξήγηση για το θράσος των φασιστοειδών είναι η κάλυψη που τους έδιναν οι Μπαλτάκοι της κυβέρνησης” είπε σχετικά και πρόσθεσε πως “για μας και γι’ αυτή την επίθεση ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά που εξακολουθεί να έχει ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα. Ιδιαίτερα στο δήμο της Αθήνας ο Σπηλιωτόπουλος μαζί με τον Θάνο Πλεύρη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο έχουν υιοθετήσει μια ατζέντα επίθεσης κατά τηςΑριστεράς και μίσους κατά των μεταναστών.”

Την επίθεση καταδίκασε και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζητώντας την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, με την προειδοποίηση "να μην αρχίσουν πάλι να συσσωρεύονται οι δικογραφίες στο συρτάρι του υπουργού προστασίας του Πολίτη, μέχρι να χαθεί και άλλη ανθρώπινη ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: