4.11.2014

Δεν πληρώνει τον ειδικό φόρο περιουσίας η Artume και βάζει...μπασκέτες!

Ξεκίνησαν τα ..έργα στο γήπεδο μπάσκετ της Λένορμαν.

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει η διάχυση των σχέσεων της Artume, του Δήμου και του Δημάρχου Αθηναίων. Στο όνομα της προσωπικής συμφωνίας που υπέγραψε, με το Δήμαρχοι Γιώργο Καμίνη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου "Academy Gardens" εμφανίζεται διατεθειμένη να ανακατασκευάσει το επί δύο χρόνια κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Λένορμαν, όπως φαίνεται στα αποσπάσματα από την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη  Διαύγεια. Η μόνη που διαφώνησε η πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κατερίνα Δωρή.





Και μέχρι εδώ, ίσως ορισμένοι να σκεφτούν πως υπάρχει η καλή πρόθεση της θυγατρικής της BlackRock, να βοηθήσει τη γειτονιά.  Αυτό όμως που συμβαίνει είναι πως η "Artume" όπως η ίδια παραδέχεται δεν έχει πληρώσει τον ειδικό φόρο  ακίνητης περιουσίας (μόνο) για το 2009 ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.

Η αναφορά των Ορκωτών Ελεγκτών για την Artume και το υπουργείο Οικονομικών

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και η πλειοψηφία του δήμου, δεν τοποθετούνται υπό του ζητήματος, πολύ δε περισσότερο η 4η Δημοτική Κοινότητα, οι εκλεγμένοι της οποίας περιμένουν την Artume για να βάψει το κτήριο της οδού Αλεξανδρείας.

Η αντίδμαρχος κ.Ν Παπαχελά αποδεχόμενη την προσφορά της Artume για την ανακατασκευή του γηπέδου. 

Η ουσία: Η Artume  δεν πληρώνει τα 5,4 εκατ. ευρώ για τον Ειδικό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του 2009, ενώ δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί για τις επόμενες χρήσεις του 2010, του 2011 και του 2012.
 Την ίδια ώρα με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου εμφανίζεται να κάνει "κοινωνική πολιτική" βάζοντας κάγκελα στο Ειδικό Σχολείο (Βουστάσιο) και μπασκέτες στη Λένορμαν.


Θεωρούμε εύλογο και δίκαιο πρώτα μια εταιρεία που εμφανίζεται ως "επενδύτρια" στον Τύπο("Καθημερινή" -"Lifo"/ Ρηγόπουλος,  www.capital.gr/ Δεβελέγκος) να πληρώνει τους φόρους της, όπως όλοι οι πολίτες και τη συνέχεια να κάνει και  "δωρεές". Σε διαφορετική περίπτωση προσφέρει "χάντρες και φυλακτά στους ιθαγενείς".

 Επ΄αυτών:

-Τι λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης;
-Τι λέει, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, τακτικός επισκέπτης της περιοχής
-Τι λέει η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Δήμητρα Σιδερή;
-Τι λέει ο περιφερειάρχης  Γιάννης Σγουρός;

Πως θα αντιδράσει η αντιπολίτευση στο δήμο; 

3 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Θα γράψω πως φαντάζομαι τις απαντήσεις των παραπάνω φίλων μας…
1ος ..Ο δήμαρχος Καμίνης δεν λέει… Περιμένει να ξαναγίνει δήμαρχος, διαβάζει τις δημοσκοπήσεις των φίλων δημοσκόπων και θαυμάζει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Βλέπει όραμα… τον Καμίνη του , την μορφή του , στην ταράτσα του Academy gardens, με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, και την Ακρόπολη , φωταγωγημένη, πίσω από το λαιμό του..
2ος …Μηταράκης…. δεν λέει, δεν μπορεί… το ανάστημα έχει και όρια. Οι φίλοι του από τον λόφο Σκουζέ ούτε και αυτοί λένε, δεν του τα είπανε , δεν τα ήξεραν, ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλο και όλοι από κοινού ζητάνε συμπαράσταση…λόγω των ημερών…
3η.. Η Πρόεδρος …δεν λέει… ούτε και θα πει… κάτι οι εκδρομούλες στο εξωτερικό με την λέσχη φιλίας, κάτι τα γλέντια με το αρχιπέλαγος πάλι στην λέσχη φιλίας, κάτι ο ποδηλατόδρομος στην οδό Σερρών που δεν έγινε πριν τις εκλογές, κάτι οι υποσχέσεις της στον δήμαρχο , και στην Artume για την υλοποίηση των σχεδίων τους, απαγορεύτηκε να ομιλεί , μέχρι να μετακομίσει στην οδό Αθηνάς (εάν και εφόσον ) για να συνεχίσει την απραξίας της αυτήν την φορά και για τις 7 κοινότητες της Αθήνας..
4ος…Ο Σγουρός …δεν λέει …είναι ανεξάρτητος!!!! και όλο νεύρα που δεν τον υποστηρίζουν αφού ότι του είπαν το έκανε…. αφού υποστήριξε για να τον υποστηρίξουν…
Σε αναμονή των όσων λέει η αντιπολίτευση …αν και από μερικούς περιμέναμε περισσότερα..
Αυτά τα ωραία στην Αθήνα των Μπαλτάκου και ΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το Σδόε τι κάνει για τους απλήρωτους φόρους;
Τίποτα απ ότι φαίνεται.


΄Αννα

Β.Β. είπε...

Τι να πουν; ότι οι ίδιοι δεν στάθηκαν ικανοί να λειτουργήσουν εδώ και δύο χρόνια το μοναδικό αξιοπρεπές αθλητικό κέντρο για τρεις γειτονιές; ότι η αγωνία τους ήταν να βρουν να βάλουν κάτι "πιασάρικο" σαν "αντισταθμιστικό" για την υπογραφή τους στην κατασκευή ενός Mall μεγαθήριου με αυλή τον αρχαιολογικό χώρο;
Μετέτρεψαν το δήμο της πρωτεύουσας σε επαίτη της Artume για τα στοιχειώδη που οι ίδιοι ψηφίστηκαν να εκτελέσουν. Και ζητάνε πάλι την ψήφο μας σαν επιτυχημένοι, τόσο ο δήμαρχος όσο και η νυν πρόεδρος της κοινότητας που επιδιώκει και αναβάθμισή της.