4.10.2014

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε τον Πλάτωνα..."πολιτισμικό Πάρκο" και δεν είπε κουβέντα για το "Academy Gardens"!

Η απόφαση Μανιάτη-Καλαφάτη για το Academy Gardens. Γνωρίζει κάτι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, έπειτα από επίσκεψη του στην Ακαδημία Πλάτωνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος έπρεπε εδώ και καιρό να έχει μετατραπεί σε πολιτισμικό πάρκο ολόκληρης της Αθήνας και από εκεί ολόκληρης της Ευρώπης. Το λέω αυτό γιατί είναι ο χώρος στον οποίο γεννήθηκε η φιλοσοφία, στην πόλη όπως η Αθήνα που γέννησε την άμεση και συμμετοχική δημοκρατία. Θα έπρεπε λοιπόν στο παγκόσμιο αυτό πολιτισμικό πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος να υπάρχουν φοιτητές από φιλοσοφικές σχολές όλου του κόσμου που θα μπορούν εδώ να κάνουν ετήσια συνέδρια, να ανταλλάσσουν απόψεις, να έχουμε συγκεκριμένο φιλοσοφικό τουρισμό και κυρίως να έρχονται πολλοί φοιτητές από διακεκριμένες σχολές να ορκίζονται σε αυτό το χώρο. Ετσι ώστε να βάλουμε ξανά την Αθήνα και την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

ΣΧΟΛΙΟ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Αρης Σπηλιωτόπουλος, έσπευσε να δημοσιεύσει στο  FB φωτογραφίες από την Ιερά Οικία και την Οικία του Ακάδημου, κάνοντας σχόλια για την εγκατάλειψη του Πάρκου, ενώ έχει ενημερωθεί πριν από μέρες για τα εργά  που υλοποιεί η Γ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων από τον  σημερινό υπουργό Πολιτισμού.
  Δεν γνώριζε(;) πως ακριβώς απέναντί  από το χώρο, ο Γ. Βουλγαράκης, ως υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας ήταν βουλευτής είχε οριοθετήσει την κατασκευή του κτηρίου της  REDS. Αυτά για το παρελθόν...

Στο σήμερα τώρα. Ο Α.Σπηλιωτόπουλος μιλάει αίφνης για "πολιτισμό πάρκο", ενώ όλοι γνωρίζουν και υπάρχει απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ που μιλάει για αρχαιολογικό χώρο, Αντιθέτως δεν αναφέρεται στο εμπορικό κέντρο της Artume με τον τίτλο "Academy Gardens", αν και οι εγκρίσεις για την υλοποίηση του πέφτουν σαν βροχή, με πρώτο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Μήπως λοιπόν η αναφορα στο "πολιτισμικό πάρκο" της Ακαδημίας Πλάτωνος, συνδέεται με το "Academy Gardens";  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Σπηλιωτόπουλος με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αποκαλεί «ημίτρελους» , τους Αθηναίους που διαδηλώνουν για αυτά που τους πήραν οι όμοιοι του από την ζωή τους, φανταστείτε πως θα αποκαλεί τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα που τόσα χρόνια παλεύουν για τα αυτονόητα…
Δηλαδή για να μην πουληθούν από τους φίλους του αυτός ο τόπος, αυτή η ιστορική γειτονιά..
(Σημειωτέον ο πρώην πωλητής των δερμάτινων από το Πακιστάν!!! Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι 20 άτομα ποτέ δεν κλείνουν την Αθήνα…)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο , σύμβουλοι εκεί στην Νέα Δημοκρατία για την ιδέα που είχατε να δώσετε το χρίσμα στον Σπηλιωτόπουλο…
Αναφορά στο εμπορικό κέντρο κάνει τζίζ…. Μηταράκης ,Καλαφάτης, βγήκαν τα κατορθώματα τους στο hot dog , και αυτός , κάνει δηλώσεις για ημίτρελους αγανακτισμένους διαδηλωτές….
Αγανακτούμε κύριε Σπηλιωτόπουλε ακόμα περισσότερο όταν σας βλέπουμε να εναγκαλίζεστε με τον υπουργό υγείας , ο οποίος κυνικά , έχοντας το στομάχι γεμάτο όπως και εσείς , μας χαρακτηρίζει , όπως ακριβώς κάνετε και εσείς….
Οι ημίτρελοι δεν θα ξεχάσουν….

Γεωργία είπε...

Ο Σπηλιωτόπουλος δεν ζει στην Αθήνα του 2014…Δεν σχολιάζει για Μπαλτάκο, Αrtume-BlackRock..για φασίστες και γενικά ότι πέφτει σαν θηλιά στο λαιμό της παράταξής τους…
Εμείς όμως για κακή του τύχη ζούμε εδώ.. Στην Αθήνα της φτώχειας, στην Αθήνα των σκανδάλων, στην Αθήνα , των 7 καταστραμμένων διαμερισμάτων..
Αν βλέπει τον εαυτό του σαν Μεσσία ας τον προσγειώσουν οι σύμβουλοι του… να τον μάθουν να μιλάει, να σέβεται, να εκτιμάει.
Δεν θα αφήσουμε άλλους βρικόλακες να μας πιούν το αίμα αγαπητέ υποψήφιε …Ακόμα περισσότερο τώρα που καταλαβαίνουμε ότι είναι στερημένοι σε πολλά…

Ανώνυμος είπε...

Από Θεσσαλονίκη και κλαίμε από τα γέλια… Εσείς βέβαια , θα κλάψετε όταν ο Άρης αποφασίσει να σας κλείσει το πάρκο ,επικαλούμενος ότι κινδυνεύει από εσάς τους ημίτρελους….
Τελικά , όπως είπα και στους φίλους μου που κατοικούν στην Αλεξανδρείας… Κάθε δήμαρχος σας δίνει και από ένα παρατσούκλι…
Κακλαμάνης….περιφερόμενοι…
Καμίνης…Τραμπούκοι….
Σπηλιωτόπουλος….νέος νονός…ημίτρελοι….

Σωκράτης.