3.17.2014

Η δημοσιογραφία των αποσιωπήσεων και των επιθέσεων σε όσους αντιδρούν

Κατεδάφιση των κτηρίων Μουζάκη χωρίς άδεια από το υπ. Πολιτισμού. Ψιλά γράμματα για τους κυρίους Δελεβέγκο και Ρηγόπουλο.


Συνεχίζονται οι συντονισμένες προσπάθειες στον Τύπο, υποστήριξης των συμφερόντων της Artume, Ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, ιδρυτής των Atenistas επικαλέστηκε στη  "Lifo" το άρθρο του Δημήτρη Δελεβέγκου στο www.capital.gr ,ο οποίος έχει χαρακτηρίσει ως "κορμοράνους της Ακαδημίας Πλάτωνος", όσους διαφωνούν με το έργο: Έγραψε λοιπόν ο  ιδρυτής και δημοσιογράφος στη "Lifo" τα εξής:


"διαβάζω σε δημοσίευμα του Δημήτρη Δελεβέγκου στο capital.gr ότι εν όψει της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η εταιρεία Artume προχωρά στη λήψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και στην έκδοση άδειας δόμησης για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πρότζεκ Academy Gardens στη λεωφόρο Κηφισού"

Τι δεν έγραψε; Πως για την υπόθεση υπάρχει προσωρινή διαταγή αναστολής έκδοσης των οικοδομικών αδειών από το ΣτΕ. Πως το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει το προεδρικό διάταγμα με   ΣΔ στο 2,4 για την περιοχή και αυτός ήταν ο λόγος της προσφυγής των κατοίκων στο Συμβούλιο, αλλά και η έναρξη της εισαγγελικής έρευνας: Πως το ΥΠΕΚΑ αγνόησε τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, και επανήλθε στον παλαιό ΣΔ. Και επί της ουσίας. Ποια μελέτη θα εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής και ο κ Γιάννης Σγουρός, όταν υπάρχει ανοικτό θέμα με το ΔΣ.

Γιατί ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, επιμένει να εκτίθεται;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποσιωπούν επίσης ότι η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ ζήτησε τον Δεκέμβριο την έκδοση "συμπληρωματικού ΠΔ για την ένταξη" του γνωστού ΟΤ - ιδιοκτησία "στην περιοχή περιορισμού των όρων δόμησης με συντελεστή 2,1".
Ο Σγουρός, δηλαδή, ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία ακριβώς για το θέμα των όρων δόμησης θα εγκρίνει περιβαλλοντικούς όρους επιπτώσεων για ένα έργο που χρησιμοποιεί τους επίδικους όρους δόμησης; Και κάτι ακόμη: γνωρίζουν στην περιφέρεια ποιο ακριβώς είναι το επιτρεπόμενο ύψος στο ΟΤ ακόμα και με τους παλιούς όρους;