3.06.2014

Οι "περιθωριακοί" κατά Καμίνη που υπερασπίζονται το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα!

 Όλοι εμείς οι κάτοικοι στην Ακαδημία Πλάτωνα που επισκεπτόμαστε για να χαρούμε το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, που αγωνιζόμαστε να το κρατήσουμε "ζωντανό", δημόσιο, ελεύθερο, είμαστε για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη "περιθωριακοί"!

Αυτό τουλάχιστον ήταν το επιχείρημα του δικηγόρου της εταιρείας Artume χθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της προσφυγής κατοίκων της περιοχής κατά της εξαίρεσης του οικοπέδου πρώην Μουζάκη από το Προεδρικό Διάταγμα για τη μείωση των συντελεστών δόμησης στην περιοχή.
Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το τερατούργημα των Academy gardens που θέλει να κατασκυεάσει στο Μουζάκη η Artume σε έκταση 450.000 τ.μ, εκτός από τα γνωστά επιχειρήματά της, πως "θα κόψει τον θόρυβο από τον Κηφισό"(!), χρησιμοποίησε τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Λέγοντας πως ο δήμαρχος υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας με την Artume (πριν το περάσει από το δημοτικό συμβούλιο) επειδή όπως είπε στην Artume ο χώρος (του Πάρκου μας) γίνεται χώρος συγκέντρωσης "περιθωριακών τύπων"!
Σημείωση πρώτη: Στην εκδίκαση της προσφυγής ήταν παρόντες το υπουργείο Πολιτισμού. Το οποίο δήλωσε πως συμφωνεί με τους κατοίκους για τη μείωση των συντελεστών δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνα, συνολικά.
Το υπουργείο Παιδείας για να υπερασπιστεί το αίτημά του να εξαιρεθεί από την απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή το οικόπεδο επί των οδών Αίμονος, Ευκλείδου, Δημοσθένους το οποίο προορίζεται για την κατασκευή νηπιαγωγείου. Οι κάτοικοι που προσέφυγαν συμφώνησαν στο αίτημα και η εξαίρεση δόθηκε...
Σημείωση δεύτερη: Ο δήμος Αθηναίων δεν ήταν εκεί. Ενώ οι κάτοικοι συμφώνησαν με την εξαίρεση αδειών μικρής κλίμακας, ο αρμόδιος φορέας να το ζητήσει, δηλαδή ο δήμος Αθηναίων προτίμησε να μην είναι εκεί. Να μην το ζητήσει.
Εμείς όλοι οι "περιθωριακοί" του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, του ελεύθερου Πάρκου, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες για την αναβάθμιση και σωτηρία της περιοχής μας.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά; είμαστε περιθωριακοί;Γιατί θέλουν να γίνει δρόμος ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο και το εμπορικό τους κέντρο, για να διευκολύνουν τους περιθωριακούς;
Δεν ήταν ο δήμος εκεί; γιατί φοβάται τώρα να πάρει θέση λόγω εκλογών;


Άννα