3.04.2014

Δύο συζητήσεις για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος: Αρχαιολογικός Χώρος Γνώσης ή Εμπορικό Κέντρο;

Ο διάλογος για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν ξεκίνησε τώρα. Είναι όμως η εποχή που κορυφώνεται. Την περασμένη 4ετία ο Δήμος Αθηναίων, προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ακολουθώντας  τις οδηγίες της κυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος-δια αλληλογραφίας- το επενδυτή, επιχείρησαν να "φυτεύσουν" ένα εμπορικό κέντρο, το "Academy Gardens" στην Ακαδημία Πλάτωνος, στη συμβολή των οδών  Λένορμαν και Κηφισού.  Μάλιστα η κυβέρνηση, με την υπογραφή των Μανιάτη και Καλογιάννη προτρέπει και τη διασύνδεση του σούπερ εμπορικού κέντρου "Academy Gardens" με τον Αρχαιλογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος! Μοιάζει εφιαλτικό αλλά αυτή είναι η Ελλάδα του Μνημονίου και των συνεργατών των δανειστών.


Στην Ακαδημία Πλάτωνος έχουν αναπτυχθεί συλλογικότητες, μέσα από τις δράσεις που θέτουν τα ζητήματα υπό συζήτηση.  Αύριο, το απόγευμα στις 8.00 θα παρουσιάσει τα σχέδια της η ομάδα γειτονιά σε μετάβαση, καθώς και τη διπλωματική  εργασία με τίτλο "Πλάτωνος Κήποι: Αυτοδιαχειριζόμενος αστικός κήπος στην Ακαδημία Πλάτωνος". Είναι μια πρόταση για την έκταση των 20 στρεμμάτων στην περιοχή των Λαχανόκηπων.

Η δεύτερη συζήτηση διοργανώνεται στην Πολιτεία το επόμενο Σάββατο με τίτλο "Εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος".

  

1 σχόλιο:

Κ.Α. είπε...

Αν, το "επιχείρησαν", όσον αφορά το δήμο Αθήνας - διοίκηση Καμίνη και παράταξη Κακλαμάνη- νοηματοδοτεί ότι δεν το κατάφεραν ακόμη, σωστή λέξη. Διαφορετικά, δεν το επιχείρησαν απλώς. Ο δήμαρχος έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία. Γνωμοδότησε θετικά στην τοπική τροποποίηση των χρήσεων γης για την ιδιοκτησία της εταιρείας. Απεμπόλησε τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος να μειώσει το συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου μπας και αφαιρέσει τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου από το μεγαθήριο που επιδιώκουν να κατασκευάσουν. Όποιος θέλει να αντιτάσσεται στην ανέγερση του Mall, δεν γίνεται παρά να αντιτάσσεται και σε όλους αυτούς που ανοιχτά ή μισο - καλυμμένα κρύβονται κάτω από νεφελώδη "αναπτυξιακά¨οράματα.