3.19.2014

Στο βωμό των εκλογών το Περιστέρι "θάβει" την αγορά του

Παρακολουθώ έκπληκτος την αφασία των ιθυνόντων και πάσης φύσεως αρμοδίων, τοπικών αρχόντων και φορέων μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού της τοπικής αγοράς του Περιστερίου.
Ελάχιστοι από τους τοπικούς άρχοντες μας που κατ' άλλα όλα θα τα φτιάξουν προ των εκλογικών αναμετρήσεων, γνωρίζουν την υπόθεση του Academy gardens, της πρόθεσης της πολυεθνικής Artume που πούλησε τις "ζημιές" της στη Black Rock και με τη βοήθεια των πολιτικών της "φίλων" σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα στη συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ, να κατασκευάσει στο πρώην Μουζάκη το εμπορικό "τέρας" Academy gardens.
Αδυνατώ να κατανοήσω την αφασία των πολιτικών τοπικών δυνάμεων στο Περιστέρι που νομίζουν πως το θέμα αφορά μόνο στη γειτονική Ακαδημία Πλάτωνος. Η οποία μπορεί να έχει τον αρχαιολογικό χώρο του Πλάτωνα και για αυτό να αγωνίζεται ενάντια στο Academy gardens αλλά δεν έχει τοπική αγορά.

Πριν δυο χρόνια ο εμπορικός σύλλογος Περιστερίου εκφράζοντας την αντίθεση του στο Academy gardens δήλωσε πως έναντι 1.600 θέσεως εργασίας που υπόχεται η Artume θα χαθούν 6.000 θέσεις εργασίας από το Περιστέρι, το Ίλιον και τη Νίκαια. Το δε δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση πως "δεν θα επιτρέψει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου" γιατί καταστρέφει το Περιστέρι Έσκιζαν δε τα ιμάτια τους οι τοπικοί άρχοντες, πως δεν μπορεί να αποφασίζει ο δήμος Αθηναίων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά μητροπολιτική περιφέρεια, δηλαδή τους όμορους δήμους.
Δυο χρόνια μετά και αφού η Artume τους έκανε όλους φίλους, από την κυβέρνηση μέχρι και τους εκλεκτούς και εκλεγμένους συμβούλους της Περιφέρειας που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και είναι έτοιμη να βάλει πάλι τις μπουλντόζες, στο Περιστέρι θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο. Απλά δεν ασχολούνται με το ζήτημα.
Κι ας γράφει η εταιρεία στο "επενδυτικό" της φυλλάδιο προς ιθαγενείς: "Οι επισκέπτες του χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερα από 100 καταστήματα τοπικών και διεθνών εταιρειών λιανικού εμπορίου και να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους στο θαυμάσιο περιβάλλον των κήπων της οροφής, με θέα την Ακρόπολη και όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Academy Gardens."
Οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα έχουν προσφύγει ενάντια στην κατασκευή του, βγάζοντας στη φόρα πως από ολόκληρο Προεδρικό διάταγμα για τη μείωση των συντελεχών δόμησης στην περιοχή, εξαιρέθηκε μόνο το τετράγωνο του Μουζάκη. Για να μπορεί να χτίσει η Artume 450.000 τετραγωνικά μέτρα στην είσοδο του Περιστερίου και της Αθήνας.
Στο βωμό των εκλογών του Μάϊου, στο Περιστέρι που θα καταστραφεί ολοσχερώς, οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα... Ντροπή.

Επαγγελματίας του Περιστερίου 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Παχατουρίδης σας ,βολτάρει στον πεζόδρομο του Περιστερίου, γυρνώντας το βλέμμα στα κλειστά καταστήματα, και κτυπώντας στην πλάτη τους εναπομείναντες καταστηματάρχες τους υπόσχεται ότι θα βάλει και άλλες πολύχρωμες γλάστρες για την ομορφιά της καταποντισμένης αγοράς του.
Κατά τα άλλα ήρωας και αντιμνημονιακός!!!!
ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Blackrock...και εσύ σίγουρα δεν έχεις...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ιθύνοντες; Το όνομα του είναι Παχατουρίδης, ο Παχατουρίδης που μας τρέλανε με τις εμφανίσεις του για " Δεν θέλω να με προτείνει ο Σαμαράς για Περιφερειάρχη, η θέση μου είναι στο Περιστέρι κλπ κλπ ...το γνωρίζω ότι είμαι επιτυχημένος και με θέλει ο Σαμαράς...." μόνος του τα έλεγε και εμείς υποχρεωμένοι να τον ακούμε...και ο Σαμαράς μόλις και τον υπολόγισε....
Εμείς εδώ στο Μπουρνάζι , ο επιτυχημένος , γνωρίζει τι θα απογίνουμε???? Τι έχει κάνει για την αγορά του Μπουρναζίου????
Να έλθει εδώ για να μας πει πως θα αντιδράσει...
Κώστας Ζηλεμ......κατάστημα σε Μπουρνάζι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πωλήτρια σε κατάστημα της Νέας Ζωής.Δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά.Ο εργοδότης μου έχει απολύσει 2 πωλήτριες , την μία τον Ιανουάριο και την άλλη με 2 παιδιά παρακαλώ τον προηγούμενο μήνα.Εγώ που είμαι η πιο παλιά και με παιδί που σπουδάζει στα Γιάννενα με λυπήθηκε και με κράτησε , για όσο πάει.
Αυτό το χρονικό διάστημα που διαβάζει τα δημοσιεύματα για το νέο Εμπορικό κέντρο, μου λέει συνεχώς: Αν και πίστευα ότι πιο χαμηλά δεν πάει, και κάποια στιγμή κουτσά στραβά κάτι θα αλλάξει...έπεσε σε μαύρη απελπισία.
Δεν το πιστεύει ότι , μια δημοτική αρχή προτιμά να βλέπει την αγωνιά της Περιστερώτικης αγοράς , να περιμένει τα πτώματα των κατοίκων της από την ανεργία και να μην σηκώσει ανάστημα...Μου λέει συνεχώς...Το Περιστέρι πάλεψε τους Γερμανούς Φασίστες , πείνασε και τώρα??? τι ??? Ο Δήμαρχος και οι φίλοι του , τα έκαναν επάνω τους μόλις έμαθαν τα θέλω του Σαμαρά, του Μηταράκη, του Καλαφάτη, του Μανιάτη....
Που είσαι Δήμαρχε που έλεγες ότι είσαι """"ο άλλος, ο μαχητικός,ο προστάτης του Περιστεριού""""
Το μέλλον μου αβέβαιο, μάλλον καταστροφικό, όπως και του παιδιού μου, που και αυτό θα ζει για να δουλεύει για να συντηρεί Δημάρχους και συμβούλους φοβιτσιάρηδες , σαν τον Παχατουρίδη και τους συν αυτώ.
Λυπάμαι πολύ, αλλά εγώ σαν Σοφία Αρβανιτοπούλου , θα διαδώσω παντού , και όπου μπορώ, την αχρηστία τους..

Ανώνυμος είπε...

Και σεις τι πιστεύατε? Ότι ο Παχατουρίδης της φούσκας θα βάλει στήθος στα δύσκολα?
Ο μισθός του Δημάρχου να πέφτει, οι παρατρεχάμενοι της μνημονιακής συνεργασίας να περνάνε καλά, και ο καλός θεός θα σώσει το Περιστέρι, το Μπουρνάζι και τις σουβλακερί ( έτσι νομίζουν) στον πεζόδρομο,που τα πλακάκια τα κακοφτιαγμένα , σου πετάγονται στην μούρη!!!
Βγαίνει και διαφημίζεται ο Παχατουρίδης, ρίχνει και κάνα χαμογελάκι στους γέροντες , βάζει και κάνα λουλουδάκι σε κεντρικό δρόμο, και όταν τον πνίξουν οι άνεργοι του Περιστερίου θα κάνει τον αντιμνημονιακό...Άντε...γιατί αν γράψω κάτι άλλο θα μου το διαγράψετε...

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη προσβολή της ιστορίας του Περιστερίου, από τις πολιτικές παρατάξεις.

Παραιτήθηκαν χάρη των πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Γονάτισαν γιατί έτσι τους πρόσταξαν.

ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Τούς γνωρίζουμε..

Ανώνυμος είπε...

Το Περιστέρι προδόθηκε,έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια στα μαύρα κόμματα του μνημονίου.
Η αντίσταση προδόθηκε και από τα υπόλοιπα κόμματα που κοιμούνται κάτω από κουνουπιέρες...
Η νεολαία του Περιστερίου δεν γνωρίζει ιστορία του για να μπορέσει να πολεμήσει αυτούς τους κατάπτυστους κομματάνθρωπους.
Σε 2 χρόνια που θα βασιλεύει το σκοτάδι και η ανέχεια θα είναι πολύ αργά.
Τότε υπήρχαν παράγκες και αξιοπρέπεια, σε λίγο διαμερίσματα χωρίς ρεύμα, φαγητό , και όλοι θα αναπνέουμε τον αέρα της ανεργίας.
Να χαθείτε πουλημένοι..

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ στο Περιστέρι υπάρχει η το εξαφάνισαν?

Unknown είπε...

Μήπως φταίνε και αυτοί που ψήφιζαν τόσα χρόνια τον Παχατουρίδν?

Δυτικά στο ποτάμι είπε...

Το νέο Mall θα είναι 55.000 τμ πάνω από τη γη. Για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει αυτό, ας κάνει τη σύγκριση με το Mall στο Μαρούσι που είναι 35.000 τμ. Αυτό το μεγαθήριο από που θα ρουφήξει αίμα για να ζήσει; χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι η αγορά του Περιστερίου θα πέσει πρώτη; Ο Παχατουρίδης σώπασε πολύ γρήγορα. Αφού ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο κατά ( τι θάκανε άλλο; θα τον έκραζαν και οι πέτρες), πριν δύο ολόκληρα χρόνια, το έσπρωξε το θέμα κάτω από το χαλί. Δεν άσκησε καμία από τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος σαν όμορος δήμος. Δεν διαμαρτυρήθηκε καν στον Οργανισμό Αθήνας και στο ΥΠΕΚΑ. Δια της σιωπής, άφησε άλλους να το προχωρήσουν. Θα μείνει αλώβητος; Ακόμη ένας που πουλάει γλάστρες για να βάλει πλάτη στην καταστροφή; Αλλά, εκτός από τον Παχατουρίδη, υπάρχει κι ένας Εμπορικός Σύλλογος. Και αυτός πριν δύο χρόνια έδειξε άλλες διαθέσεις. Μετά, δύο συνεχόμενες διοικήσεις, έπραξαν ΟΥΔΕΝ. Οι Περιστεριώτες έμποροι γνωρίζουν ποιοι είναι και οι μεν και οι δε. Να δώσουν λόγο για τη στάση τους - μικροκομματική ή άλλη.