3.14.2014

Ο φασισμός δεν θα περάσει στις γειτονιές μας

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Την προηγούμενη εβδόμάδα εμφανίστηκαν μεταφερόμενοι οπαδοί χρυσαυγίτες στις γειτονιές μας, μοιράζοντας υλικό και τη ναζιστική φυλλάδα τους. Πριν 15 μέρες, μετακινούμενη ομάδα έγραψε στη γειτονιά τα γνωστά εμετικά τους συνθήματα. Αν οι χρυσαυγίτες πιστεύουν ότι μπορούν να πατάνε πόδι στις λαϊκές γειτονιές, εμείς πρέπει να τους κόψουμε τη φόρα!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
➔    Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάντ Λουκμάν, είναι οι δράστες πολυάριθμων πογκρόμ εναντίον μεταναστών, πολυάριθμων επιθέσεων σε αντιφασίστες, συνδικαλιστές και εργαζόμενους του αγώ- να, στέκια αλληλεγγύης, ομοφυλόφιλους , σε ό,τι και όσους γενικά δεν ταιριάζουν στα σκοταδιστικά πρότυπα της φασιστικής ιδεολογίας τους.
➔    Είναι αυτοί που σε όλα τα κείμενα και την δημόσια παρουσία τους υιοθετούν το ναζισμό και υμνούν τον Χίτλερ, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν με το μανδύα του «εθνικιστικού πατριωτισμού».
➔    Είναι αυτοί που δεν αποδέχονται την ισότητα των δύο φύλων και ισχυ- ρίζονται ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι «η τεκνοποιία και η σωστή διαπαιδαγώγηση των τέκνων».
➔    Είναι αυτοί που «θα τάβαζαν με τους πολιτικούς» αλλά ζητάνε στη βουλή φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο.
➔    Είναι αυτοί που δεν μιλούν για τους μισθούς και τις συντάξεις που πετσοκόβονται, τις απολύσεις από τις επιχειρήσεις και το δημόσιο, την τρομοκρατία των εργοδοτών, για διαγραφή του χρέους, παύση πλη- ρωμών στους τοκογλύφους και κρατικοποίηση των τραπεζών, ενώ προβάλλουν ένα ψεύτικο αντιμνημονιακό προσωπείο. Είναι γρανάζι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και γι’ αυτό στηρίζονται και ξεπλένονται από τα μεγάλα ΜΜΕ.
➔    Είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προσπαθούν να τη στρέψουν σε κατευθύνσεις που βολεύουν το σύστημα, να πείσουν τον κόσμο ότι για τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση φταίνε οι μετανάστες και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Εμείς, αντίθετα από τους νοσταλγούς του Χίτλερ, ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός.
Ξέρουμε ότι για τους 1.500.000 εκ. ανέργους φταίνε οι απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα μαγαζιά, απόρροια των πολιτικών σκληρής λιτότητας και στήριξης του κεφαλαίου, και όχι οι μετανάστες. Ξέρουμε ότι για τηδιάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας φταίνε οι τραγικές περικοπές στα αντίστοιχα υπουργεία, που είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής, και όχι οι «τεμπέληδες», οι “τζαμπατζήδες” και οι ανασφάλιστοι. Σε αυτή τη γραμμή είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την κυβέρνηση, που έχει λεφτά για φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά όχι για σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνικές δομές. Ξέρουμε ότι η απάντηση στις επιθέσεις που υφίσταται η εργατική τάξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, και όχι με τον “εμφύλιο των φτωχών” που προσπαθούν να προκαλέσουν οι φασίστες.

Οι χρυσαυγίτες από τη μία λειτουργούν ως γνήσιοι παρακρατικοί και μπράβοι του συστήματος, από την άλλη εμφανίζονται στις γειτονιές μας και απευθύνονται στο λαϊκό κόσμο στον οποίο δεν είναι δίπλα, όπως προ- σπαθούν να πείσουν, αλλά απέναντι. ΔΕΝ υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα που καταπατώνται άγρια από τις πολιτικές κυβερνήσεων – Έ.Έ. και ΔΝΤ. ΔΈΝ έχουν σχέση με την αλληλεγγύη γιατί δεν είναι αλ- ληλεγγύη τα επικοινωνιακά “συσσίτια μόνο για Έλληνες”. ΔΈΝ θα είναι ποτέ στα μαγαζιά να υπερασπιστούν την κυριακάτικη αργία. Αντίθετα, επιτίθενται διαρκώς ενάντια σε όλους όσους αγωνίζονται για μια αξιοβίωτη ζωή, σε στέκια και συλλογικότητες όπως η Λαϊκή Συνέλευση, που χρόνια τώρα στηρίζει τους ανθρώπους της γειτονιάς και τους αγώνες τους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλούμε τον κόσμοτης γειτονιάς, τον κόσμο μας, να μην δώ- σει χώρο στους φασίστες και να εμποδίσει τα σχέδιά τους. Ενόψη της προεκλογικής τους καμπάνιας επιχειρούν να έχουν διείσδυση και παρουσία στις γειτονιές μας και να τις μολύνουν με το ρατσιστικό και το φασιστικό τους δηλητήριο. Θα τους αφήσουμε;
◗❱ ΈΞΩ ΟΙ ΝΈΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΈΙΤΟΝΙΈΣ ΜΑΣ. Να κλείσουν οι γιάφκες της Χρυσής Αυγής.
◗❱ ΈΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΈΝ ΈΙΝΑΙ ΟΙ ΜΈΤΑΝΑΣΤΈΣ, αλλά η συμμαχία κυβέρνησης – ΈΈ και ΔΝΤ .
◗❱ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΈ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΈΣ ΜΑΣ για δουλειά – παιδεία – υγεία – ελευθερία.
◗❱ ΣΥΜΜΈΤΈΧΟΥΜΈ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΈΣ ΚΙ- ΝΗΤΟΠΟΙΗΣΈΙΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ για να δώσουμε όλοι μαζί μια ηχηρή απάντηση στους φασίστες.
http://sineleusikolonou.blogspot.gr

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

http://sineleusikolonou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: