3.25.2014

"Πολλαπλή καταστροφή" για το Περιστέρι η κατασκευή του "Academy Gardens"


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δήλωση του Φώτη Κουγιουμτζή, Υποψήφιου Δημάρχου Περιστερίου
σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον επί της Λ. Κηφισού χώρο (πρώην κλωστοϋφαντουργία ΜΟΥΖΑΚΗ)


«Άλλη μία καταστροφική απόφαση σε βάρος της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού πήρε χθες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ παράταξη του κ. Σγουρού μαζί με την παράταξη της ΝΔ έδωσαν άδεια για τη Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την οικοδόμηση υπερμεγέθους εμπορικού κέντρου (Mall) στο χώρο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας ΜΟΥΖΑΚΗ, δίπλα δηλ. στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνος και ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης επί της προσφυγής κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής για το θέμα.

Η απόφαση για τη δημιουργία περισσοτέρων από 100 εμπορικών καταστημάτων και αιθουσών αναψυχής έκτασης 55.000τμ που προβλέπεται στο σχέδιο του Mall, στρέφεται πρώτα και κύρια κατά του εμπορικού κόσμου της περιοχής και απειλεί με εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Περιστερίου, όπως από καιρό έχουμε τονίσει.
Είναι αλήθεια ότι από τη διοίκηση του μνημονιακού κ. Σγουρού και των συνεργατών του δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, ενώ δεν μας εκπλήσσει και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής αντίδρασης από τον δήθεν «ανεξάρτητο» και «αντιμνημονιακό» κ. Παχατουρίδη.
Οι εταίροι της συγκυβέρνησης, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν τους απερχόμενους κ. Παχατουρίδη και κ. Σγουρό αντίστοιχα, αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρονται για τη μεγιστοποίηση των κερδών των ολίγων και όχι για τους πολίτες που βυθίζονται στο βάλτο του μνημονίου. Η με οποιοδήποτε τρόπο προώθηση των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας ARTUME S.A. που ελέγχει το χώρο, εταιρεία συμφερόντων του πολυεθνικού οίκου BlackRock που έχει αναλάβει και τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την πολλαπλή καταστροφή που επιχειρείται να συντελεστεί.
Καλούμε όλους τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισες στον κοινό αγώνα, όχι μόνο για την ανατροπή αυτής της απόφασης αλλά και αυτών που με την πολιτική τους απέδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, καταστρέφουν το περιβάλλον, απαξιώνουν την ιστορική μας κληρονομιά και πολιτισμό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: