3.01.2014

Αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ θέλει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ για οικόπεδο της REDS

Αγωγή σε βάρος του δημοσίου ύψους 50 εκατ. ευρώ προτίθεται να καταθέσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη ...διακοπή της επένδυσης στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντζης, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταβάλει ακόημ τις αποζημιώσεις, ενώ χαρακτήρισε την περιοχή Αρχαιολογικό Χώρο.


Ώρα είναι τώρα να θυμηθούμε την ...προσωρινή(!) πολεοδομική άδεια που είχε πάρει η θυγατρική εταιρεία  REDS για την κατασκευή του κτηρίου και τη γνωμοδότηση του  Γ. Βουλγαράκη, ως υπουργού πολιτισμού, και του ΚΑΣ

Από την άλλη πλευρά, θυμόμαστε πως στην περίπτωση της REDS , τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος είχαν πει πως θα γίνει εξαγορά του οικοπέδου και όχι απαλλοτρίωση που είναι διαδικασία που καθυστερεί. Το δημόσιο, λοιπόν, οφείλει να δείξει συνέπεια και να πληρώσει τις οφειλές του.

Η  REDS  που ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να παραχωρήσει το οικόπεδο στο ελληνικό δημόσιο, απαρνούμενη το ρόλο του ευεργέτη, μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη που δεν έχτισε ένα κτήριο που δεν θα μπορούσε να νοικιάσει. Στο τέλος της ημέρας, μάλλον γλύτωσε πολλά περισσότερα χρήματα, από το να έκτιζε δίπλα στην  Ιερά Οικία και στην Οικία του Ακάδημου.

Για να μην ξεχνιόμαστε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μες την παρανομία , και με την βοήθεια του Βουλγαράκη και της Ντόρας, θα έβαζαν σίγουρα και διόδια να πληρώνουμε για να διασχίσουμε την Κρατύλου. Θα έκανε και την χωματερή δίπλα του για να εξυπηρετεί τον φίλο του τον Κακλαμάνη...
Σιχαμερά ανθρωπάκια, τσίπα, δεν σας έμεινε...
Αισχροί μιζαδόροι της χώρας εσείς και οι πολιτικοί που σας προσκυνάνε.