2.16.2014

Να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συνέλευσης

Στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η καταστροφική πολιτική  κυβέρνησης  ΔΝΤ και ΕΕ,   που  γεννά εκατομμύρια ανασφάλιστους, φτωχούς και ανήμπορους , η Κυβέρνηση  αποφάσισε την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή  καταργείται η δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα! και μειώνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ  οι  δομές που θα προστρέχουμε να βρούμε την υγειά μας  χωρίς να πληρώνουμε!


H   κυβέρνηση με το νέο νόμο για το  Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας προωθεί μιά αντιδραστική αλλαγή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις της task force σηματοδοτεί την αποχώρηση του κράτους από τον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η λεηλασία των δομών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) συμπληρώνεται με το μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων από την έναρξη της μνημονιακής καταστροφής! Περίπου 8500 εργαζόμενοι  οδηγούνται στη λαιμητόμο της ψευδεπίγραφης διαθεσιμότητας.
Κλείνουν δεκάδες πολυιατρεία του πρώην  ΙΚΑ,  σπρώχνοντας στην απόγνωση εκατοντάδες   χιλιάδες   εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους που αδυνατούν να πληρώσουν για την υγεία τους.  Για να μην μιλήσουμε για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους που στριμώχνονται στο κοινωνικό  περιθώριο χωρίς καμιά δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.
Το απίστευτο χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή(!!!) και η πρωτοφανής απόφαση για καθιέρωση πλαφόν στη συνταγογράφηση  στο 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό ολοκληρώνουν την πολιτική της ανθρωπιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, με την απόσυρση του κράτους από στοιχειώδεις παροχές για το λαό ζητώντας να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη  τσέπη για να΄χουμε πρόσβαση σε βασικά αγαθά( υγεία, φάρμακο).
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ  ΓΙΑ ΔΝΤ- ΕΕ !!
·       Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο & καμιά δομή Δημόσιας Υγείας!
·      Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα δολοφονικά  μέτρα για την Υγεία.  
·       Δημόσια -δωρεάν υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση και κοινωνική πρόνοια για όλους χωρίς αποκλεισμούς!  Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία!
·      ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις γιατρών –νοσηλευτικού προσωπικού. Καμιά   ΑΠΟΛΥΣΗ στο χώρο της Υγείας!!


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ ,παλεύει για να μην κλείσουν οι δομές του ΙΚΑ- να μην προχωρήσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΚΑΛΕΙ  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2/14, 7.30 π.μ. εξω απ΄το ΙΚΑ στα ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ,  για να μην σφραγιστεί .


ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΟΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ
ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ  153 -ΣΕΠΟΛΙΑ- τλφ.: 6933221684- http: // sineleusikolonou.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: