2.17.2014

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των κτισμάτων του υπουργείου Πολιτισμού


Το έργο της κατεδάφισης των κτηρίων της Γ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων, επί των δρόμων, Μοναστηρίου-Κρατύλου- Τριπόλεως, ξεκίνησαν σήμερα. Παρουσία των εργαζομένων του υπ. Πολιτισμού (μηχανικού, φύλακα, αρχαιολόγων άρχισε η τμηματική κατεδάφιση του κτισμάτων(πάνω φωτογραφία) και με την αποξήλωση της αποθήκης (κάτω φωτογραφία). Στόχος του υπ. Πολιτισμού είναι να κατεδαφιστούν όλα τα κτήρια για να αποδοθεί ο χωρος στους πολίτες, όμως υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα, με το πρώην φύλακα του χώρου στον οποίο αποδόθηκε από το υπ. Πολιτισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το ψιλό κτίριο που έχει πρόσοψη στην οδό Κρατύλου.Ο πρώην φύλακας αρνείται να αποχωρήσει από το κτίσμα.


Το έργο της κατεδάφισης αποτελεί τμήμα του έργου της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Πάρκου, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και διενεργείται από το υπ. Πολιτισμού. Το σχέδιο για την επόμενη μέρα προβλέπει για το σημείο την παράδοση του 1 στρέμματος (Μοναστηρίου- Κρατύλου, Τριπόλεως) στο πάρκο. Στο σημείο θα μεταφερθούν οι σαρκοφάγοι που σήμερα βρίσκονται στην Κρατύλου, με την τοποθέτηση στεγάστρου για την προστασία τους. Επιπλέον θα πεζοδρομηθεί το τμήμα του δρόμου της Μοναστηρίου, από την Τριπόλεως ως την Ευκλείδου. 'Ετσι το μικρό μέρος του Πάρκου, όπου βρίσκεται το Περιστύλιο, θα ενοποιηθεί με το τμήμα του βόρειο τμήμα του Πάρκου, στο οποίο υπάρχει η Ιερά Οικία και η Οικία του Ακάδημου.

    Η Επιτροπή Κατοίκων έχει εξαρχής υποστηρίξει το  έργο αναβάθμισης  του αρχαιλογικού πάρκου, δηλώνοντας πως πρέπει να είναι ανοικτό και δημόσιο.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KANTE ΠΑΡΚΟ ....ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ !!! ΞΕΦΤΥΛΕΣ

Γεωργία είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια...Θα ακολουθήσουμε την προτροπή σας...
Εξάλλου από τα άψογα ελληνικά σας!!!! , καταλαβαίνουμε και τα ενδιαφέροντά σας...

Αντιγόνη είπε...

Πως σου φαίνεται Γεωργία που "διαβάζουν" το blog και ανάλογου ύφους και ήθους συμπολίτες;Εμένα, επιτυχία. Όσο ενοχλούμε παρόμοιους με τον "μιαρό" αγώνα μας για το αρχαιολογικό πάρκο, τόσο σε καλό δρόμο είμαστε.