2.03.2014

Την Τετάρτη μαθαίνουμε για το "Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνα"

Μουσείο στη γειτονιά μας; Κι όμως είναι πια γεγονός. Από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ««Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», μένει το ελάχιστο για τη δική μας ιστορική περιοχή. Το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα.
Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η ενεργή κινητοποίηση κατοίκων, η επιμονή μελών της Επιτροπής Κατοίκων, το πείσμα ορισμένων χαρισματικών ανθρώπων. Για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τα υπόγεια συμφέροντα που έβαζαν φρένο στη χωροθέτηση του εδώ στο χώρο του Πλάτωνα.
Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνα τελικά σχεδιάστηκε, βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίηση του και έρχεται προς παρουσίαση στους κατοίκους της περιοχής μας.
Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 5.00 το απόγευμα η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα ανοίγει το «στέκι» της επί των οδών Μοναστηρίου και Θηναίας και υποδέχεται τους ανθρώπους του  «Ψηφιακού Μουσείου» που θα παρουσιάσουν το έργο και θα μιλήσουν για το πως σχεδιάζεται.
 Η Επιτροπή Κατοίκων καλεί τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα, τους μαθητές, τους νέους να έρθουν στο «στέκι» της σε μια πρώτη γνωριμία με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την υλοποίηση του «Ψηφιακού Μουσείου».

Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: