2.04.2014

Κύριε Πεγκλή, εδώ είναι η Ακαδημία Πλάτωνος και όχι το Σεράγεβο!

Φώτο: Βασίλης Μακρής 

Στην "Καθημερινή" του Σαββάτου δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο "Μπορεί να σωθεί η Αθήνα" του πολιτικού επιστήμονα Μιχάλη Πεγκλή. Σε αυτό το πρόχειρο  κείμενο, τόσο η Ακαδημία Πλάτωνος, όσο και ο Ελαιώνας, περιοχές που διαχωρίζονται από τη Λεωφόρο Αθηναίων, παρομοιάζονται με το ...Σεράγεβο! Συγκεκριμένα, έγραφε:

"Λίγο παρακάτω, η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Ελαιώνας που θυμίζει Σαράγεβο μετά τον βομβαρδισμό, με κουφάρια κτιρίων, παράνομους βόθρους, ανύπαρκτη οδική σήμανση, αδέσποτα σκυλιά και μπερδεμένη αρίθμηση. Το έργο της διπλής ανάπλασης έμπλεξε κι αυτό με την κρίση".

Η άγνοια του για την περιοχή είναι προφανής και η αναφορά του στο Σεράγεβο πέρα από την πραγματικότητα. Οφείλει να γνωρίζει όμως, πως η υποβάθμιση της περιοχής κάτω από την Αθήνα, του Ελαιώνα, της Ιεράς Οδού, του Κεραμεικού, της Ακαδημίας Πλάτωνος, είναι έργο των κυβερνήσεων της Δεξιάς της χώρας, μετά τον Εμφύλιο. Τα όσα έχουν γίνει και ακόμη συμβαίνουν στην Ακαδημία Πλάτωνος, είναι αποτέλεσμα του αγώνα των κατοίκων για καλύτερη ζωή και ανάδειξη της σημασίας της περιοχής. Η υποβάθμιση που παραμένει είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν στο δήμο Αθηναίων, για περισσότερα απο 20 χρόνια.

Επειδή, το "έργο" των δυσφημιστικών αναφορών το έχουμε ξαναδεί, θα αρκούσε για τον κ. Πεγκλή μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. 




6 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Ο φίλος , του φίλου… .μας…

Όταν τον Δεκέμβριο του 2011 ο πρόεδρος της Ν.Δ , παρακολουθούσε με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες , το συνέδριο είχε τίτλο «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας», φυσικά και εννοούσε ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , όχι τα δικά μας .
Για τις αξίες που θα μας έριχνε στο κεφάλι μας τα επόμενα χρόνια κανείς δεν φανταζόταν. Ούτε ο κος Μηταράκης που επίσης παρακολουθούσε το συνέδριο , αλλά ούτε και κος Πεγκλής που επίσης και εκείνος το παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή.
Με σπουδές στο London school of economics όλοι οι σύμβουλοι της ανωτέρας ποιότητας μπορούν να εφεύρουν νέους αριθμούς και το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος που και αυτό μας έπεσε βαρύ στο στομάχι μας , στην χώρα με τους 1.500.000 ανέργους, 800.000 απλήρωτους , υποσιτισμένα παιδιά , λεηλατημένους πολίτες. Εξάλλου γι αυτό πληρώνονται οι σύμβουλοι , για να βλέπουν το μαύρο μέλλον μιας εταιρείας, ενός κράτους , ενός κόμματος……

Κάπως έτσι άρχισε και το θαύμα της φιλίας τους , με την κοινή τους αγάπη προς την τρόικα , που ντύθηκε με λέξεις, που οδηγούν σε συμπεράσματα αβίαστα , αλλά έχουν μία και μοναδική ερμηνεία.
« Το Σεράγεβο της Αθήνας , θα αναβαθμισθεί με ένα MALL από την ARTUME ….BLACKROCK……έτσι κε Μηταράκη μας….

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους...το σόι τους, αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του..
Κάλλιο αργά , παρά ποτέ..

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους...το σόι τους, αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του..
Κάλλιο αργά , παρά ποτέ..

Ανώνυμος είπε...

Με αυτούς τους συμβούλους, που ο εκάστοτε πρωθυπουργός διορίζει δίπλα του , και που αμείβονται μηνιαίως με μισθούς που ο κάθε εργαζόμενος ούτε με κιάλια μπορεί να δει, ακόμα και με το εφάπαξ του στο τέλος της εργασιακής του σχέσης ΑΠΟΡΟΥΜΕ γιατί συνεχίζεται η κατηφόρα?
Ούτε γνωρίζει κατά που πέφτουν αυτές οι περιοχές... Αυτά του είπε να πει,αυτά είπε..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαμαρά, σας εκθέτει,με την άγνοια του, εκθέτει τους δημάρχους που υποστήριζε η παράταξή σας , από .......ούτε θυμάμαι από πότε....απολύστε τον.....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός?? Πόσα πτυχία έχει? Από ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού? Πόσο κοντά είναι στους ηγέτες? Ζει και αυτός με δημοσία δαπάνη ? Τι σημαίνει Σύμβουλος Δημόσιας Πολιτικής ???? Πόσο υπεύθυνος είναι για την κατάντια της Αθήνας αυτών που χειροκροτεί και υποστηρίζει?
Τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές , όλοι στην ίδια αγκαλιά, ξανά με τα ίδια προγράμματα,ως συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων ....
Αλλά αν ήταν τόσο καλοί ηγέτες , οι πρώην και οι νυν δεν θα επέλεγαν και καλύτερη ομάδα;
Σας βαρεθήκαμε και μας αφήνετε αδιάφορους...