2.12.2014

Ενημέρωση για το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος ζητούν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Αυγή

Αίτηση για την κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων γύρω από την οικοδόμηση εμπορικού κέντρου 500 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημία Πλάτωνος, κατέθεσαν με σημερινό τους έγγραφο προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Πολιτισμού και Αθλητισμού πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Βούτσης, η Ηρώ Διώτη, η Μαρία Kανελλοπούλου και η Μαρία Μπόλαρη κάνουν λόγο για "απαράδεκτες μεθοδεύσεις για την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων (ARTUME S.A θυγατρική της Blackrock) για την οικοδόμηση του εμπορικού κέντρου του Academy Gardens, στον χώρο του πρώην συγκροτήματος Μουζάκη, 500 μ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος" Τονίζουν δε πως από τις 26-11-2013 ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει επισυνάψει έγγραφα δύο αναρμόδιων για την υπόθεση υπηρεσιών, που αναφέρονται σε ζητήματα άσχετα με τα ερωτήματα που είχαν απευθύνει στην αρχική τους ερώτηση.

Το πλήρες κείμενο της αίτησης κατάθεσης εγγράφων έχει ως εξής:
Α Ι Τ Η Σ Η Κ Α Τ Α Θ Ε Σ Η Σ Ε Γ Γ Ρ Α Φ Ω Ν
11/2/2014
Θέμα: Χορήγηση εγγράφων σχετικά με το Οικοδομικό Τετράγωνο 75/124 του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημία Πλάτωνος και το εμπορικό κέντρο Academy Gardens.
Στις 31-10-2013 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαλαβάνη Νάντια, Βούτσης Νίκος, Διώτη Ηρώ, Κανελλοπούλου Μαρία, Καφαντάρη Χαρά, Κουράκης Τάσος, Κωνσταντοπούλου Ζωή και Μπόλαρη Μαρία, καταθέσαμε την αριθμ. πρωτ. 3349 Ερώτηση Βουλής, σχετικά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων (ARTUME S.A θυγατρική της Blackrock) για την οικοδόμηση του εμπορικού κέντρου του Academy Gardens, στον χώρο του πρώην συγκροτήματος Μουζάκη, 500 μ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Στις 26-11-2013 ο Υπουργός Περιβάλλοντος, απάντησε επισυνάπτοντάς μας έγγραφα δύο αναρμόδιων για την υπόθεση υπηρεσιών, που αναφέρονται σε ζητήματα άσχετα με τα ερωτήματα που απευθύναμε. Στη συνέχεια, η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, επανήλθε με δήλωση, η οποία έθετε δημοσίως τα ερωτήματα που είχαμε απευθύνει προς τους κ.κ. Υπουργούς στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη. Για μια ακόμα φορά δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση.
Ενώ, όσον αφορά τις εκκρεμείς προσφυγές κατοίκων της περιοχής, εκδόθηκε η υπ΄άριθμόν ΕΔ 355/2013 Προσωρινή Διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη έκδοση οικοδομικών αδειών.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού και Αθλητισμού να καταθέσουν:
1. Την από 22-11-2010 Εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ προς το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος και το τοπογραφικό διάγραμμα, που τη συνοδεύει.
2. Την αριθμ. 134/2010 Γνωμοδότηση του ΚΣΧΟΠ.
3. Το αρχικό Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έτυχε επεξεργασίας με το αριθμ. 77/2013 Πρακτικό Επεξεργασίας του ΣτΕ, καθώς και το τοπογραφικό διάγραμμα, που το συνοδεύει.
4. Τα έγγραφα και τα συνοδευτικά στοιχεία, που απεστάλησαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τις αρμόδιες κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες των δύο Υπουργείων, σχετικά με τις Αιτήσεις Αναστολής και Ακυρώσεως κατοίκων της περιοχής κατά του ως άνω ΠΔ.
5. Τα έγγραφα των αρμόδιων κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών των δύο Υπουργείων σχετικά με την 3349/31.10.2013 Ερώτηση της Βουλής.
6. Την πρόταση σημειακής τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων στο ΟΤ 75/124, με βάση την οποία καθίσταται δυνατή η εγκατάσταση χρήσεων του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, και την από 31-7-2013 13η Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας, με την οποία αυτή εγκρίθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: