2.27.2014

"Προίκα" ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος στο εμπορικό κέντρο "Academy Gardens"

Το είπαν και το έκαναν. Οι υπουργοί της κυβέρνησης, Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Καλαφάτης, αγνόησαν τη δικαστική διαδικασία στο ΣτΕ και τη σχετική απόφαση προσωρινής διαταγής και εξέδωσαν απόφαση τροποποίησης του Γενικού Πολεδομικού Σχέδιου  στην περιοχή ΒΙΟΠΑ της Ακαδημίας Πλάτωνος. Με την απόφασή τους η οποία και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αλλάζουν το χαρακτηρισμό του οικοδομικού Τετραγώνου 124 της περιοχής 75 του Δήμου Αθηναίων, σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση και ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου "Academy Gardens".
Προηγήθηκε η υπογραφή προσωπικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβούλιο, και της ιδιοκτήτριας εταιρείας Artume και η επιστολή του διευθυντή της εταιρείας προς τον Πρωθυπουργό.
Η απόφαση Μανιάτη Καλαφάτη επιβάλει τη σύνδεση του "Academy Gardens" με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε πείσμα των όσων γράφουν, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ περί απόστασης 1,5 χιλιομέτρου των δύο περιοχών και της απουσίας οπτικής επαφής.(Τα ίδια υποστήριξε η ιδια η εταιρεία στο ΣτΕ).
Στην απόφαση υπάρχει η "προτροπή "να εξεταστεί η σύνδεση του ανωτέρου Ο.Τ.75/124 με τους πεζόδρομους, τους ελεύθερους χώρους και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου".  "Για την έγκριση της τροποποίησης της πολεδομικής μελέτης θα ακολουθήσει πρόταση προεδρικού διατάγματος που θα εναρμονίζεται με την απόφαση", αναφέρουν οι δύο υπουργοί.

'Εχει πλέον εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δημοτικές παρατάξεις, ο δήμος Περιστερίου που δεν έχει ρωτηθεί,  το υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Γ΄ ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Για εμάς μία είναι η θέση. Ο Πλάτωνας δεν είναι εμπορικό κέντρο.



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι υπουργοί του 3% ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να ξεπουλάνε τα πάντα έως τις εκλογές για να προλάβουν το ξέρουμε...Αλλά ότι είναι τόσο πουλημένοι ούτε η μάνα τους δεν το έχει καταλάβει...
Κορόιδα και δούλοι, αυτού του τόπου διαβάσατε που βάλατε την υπογραφή σας ???
Όμηρος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ.
Ο Καλαφάτης έχει αδυναμία ( όταν ενοχλείται από δύσκολες !!!! περί παρανομιών ερωτήσεις) να δίνει σήμα σε εργοδότες να απολύει ενοχλητικούς δημοσιογράφους...
Κάτι τέτοιο συνέβει τοο 2013 οταν ο δημοσιογράφος Κασσιανός Τζέλης τόλμησε απλώς να παρατήρησε ότι σταμάτησε το γκρέμισμα μετά από δημόσια παρέμβαση της Ολγας Κεφαλαγιάννη στην Κρήτη !!!! των παρανόμων και κραυγαλέων πολεοδομικών υπερβάσεων καθώς και των αυθαιρεσιών πάνω στον αιγιαλό,από δύο μεγάλα τουριστικά καταλύματα,με πρωταγωνιστές μεγαλοξενοδόχους της οικογένειας Μαντωνανάκη.
Τώρα που τον κατεβάζει και δήμαρχο Θεσσαλονίκης μην απορήσετε εάν δείτε εμπορικό κέντρο στον Λευκό Πύργο ,στο μνημείο-σύμβολο της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν γούστο τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια...Καταλαβαίνεις πόσο παπαγάλοι είναι και πόσο άσχετοι με το θέμα...Γράφουν ότι τους σερβίρουν τα πουλάκια μου....Είναι να μείνεις άνεργος σήμερα και να πας για υπάλληλος στο εμπορικό με 281 ευρώ και 4ωρο...
Ευτυχώς που είναι αναγνωρίσιμοι από τα φτερά στο κεφάλι.
Μηνάς..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι δωσίλογοι, οι κουκουλοφόροι, οι τοκογλύφοι, οι μαυραγορίτες, οι προδότες, οι Τσολάκογλου , οι εφιάλτες , δεν πέθαναν στην κατοχή.
Κάνουν την εμφάνιση τους μόλις σπείρουν πείνα και καταστροφή , γιατί νομίζουν ότι τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σκάσουν μύτη.
Σου λέει....του κόψαμε τον μισθό, την σύνταξη, του κλέψαμε τις αποταμιεύσεις του, τον γονατίσαμε , θα βρει το κουράγιο να φωνάξει?
Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε ανθρωπάκια....

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ , πεθαμένο , αλλά συνεχίζει την τέχνη του.
Προδοτική και ανάρμοστη.
Αμόρφωτοι κομματάνθρωποι, ανθρωπάκια της μίζας , των σκανδάλων.
Αλήθεια η Αργολίδα πως τον βαθμολογεί τον αποτυχημένο συντοπίτη της-κομματάνθρωπο?

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί Ναζί στον πόλεμο κατά την αποχώρησή τους, τους φίλους-προδότες-συνεργάτες τους 'Ελληνες, τους πέταξαν στον Ισθμό...Τι ωραία..φαίνεται πως μερικοί επέζησαν..
Στράτος.

Ανώνυμος είπε...

Ένα λεπτό πριν αφήσει την καρέκλα του, έβαλε και την υπογραφή του.Έτσι κάνουν οι μεγάλοι άνδρες, που δεν χαλάνε χατήρι.

Εξάλλου, ο Στ. Καλαφάτης όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου!!!!! του άψογου δημάρχου της Θεσ/κης,πήρε πολλά μαθήματα και έμαθε να διαχειρίζεται τις υπογραφές του.
Σου ρχεται θεσ/κη , ο αποτυχημένος του ΥΠΕΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βιώνουμε τη διαφθορά του σάπιου πολιτικού συστήματος που επικρατεί στη χώρα μας και ειδικά των σκιωδών στρατηγικών που ακολουθούν οι δήθεν σοβαροί επιχειρηματίες και επενδυτές.
Για την ιστορία, αξίζει να ειπωθεί πως ενώ υπήρχε απαγόρευση έκδοσης άδειας κατεδάφισης του κτηριακού συνόλου των εγκαταστάσεων ΜΟΥΖΑΚΗ, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία χαρακτηρισμού του ως διατηρητέρου βιομηχανικού μνημείου, εκδόθηκε παρανόμως άδεια κατεδάφισης από τη Πολεοδομία Αθηνών, ύστερα από μεσολάβηση του ίδιου του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.
Το ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο, και προεκλογικό δωράκι για τον δήμαρχο, ήταν η εξολοκλήρου χρηματοδότηση από την εταιρεία ARTUME της κατεδάφισης του κτηρίου πρώην ΝΑΤ στην οδό Βερανζέρου.
Αυτή τη φορά, παραλήπτης του προεκλογικού δώρου είναι ο κ. Καμίνης.