2.19.2014

Το ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής" για το "Academy Gardens"

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής" και της Τέτης Ηγουμενίδη (13.2.2014) με τίτλο "Ακαδημία Πλάτωνος: Επένδυση 240 εκατ. <<ανθίζει>> στο <>" Το ρεπορτάζ παρουσιάζει μονοδιάστατα μόνο τις θέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και τις εταιρείες, αγνοώντας την επιστολή του υπ. Πολιτισμού στην υπόθεση του ΠΔ για το Συντελεστή Δόμησης, τη θέση της εταιρείας πως δεν θα πληρώσει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας  του 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Η "Ναυτεμπορική" είναι καθημερινή αξιόπιστη οικνομική εφημερίδα και δεν συνηθίζει να παρουσιάζει τα θέματα που αφορούν επενδύσεις, με μονομέρεια. 




Στην επόμενη φάση των αναγκαίων εγκρίσεων περνά το έργο της δημιουργίας εμπορικού - ψυχαγωγικού κέντρου με την ονομασία «Academy Gardens» στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στη Λεωφόρο Κηφισού, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 240 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο και πάλι να μπορεί να εκτιμηθεί πότε θα περάσει στις τελικές οικοδομικές άδειες για να υλοποιηθεί.

Η εν λόγω επένδυση, η οποία ανήκει στο γνωστό επενδυτικό οίκο BlackRock (αρχικά ανήκε στον επενδυτικό οργανισμό MGPA, ο οποίος εξαγοράστηκε από την BlackRock), διανύει τον 6ο χρόνο της... περιπέτειάς της και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων, θέση στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων και σαφείς εγκρίσεις από τον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ). Η εξέλιξη που έχει σημειωθεί είναι η υπογραφή χθες από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, από ΒΙΟΠΑ (Βιομηχανικό Πάρκο) σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση. Η έγκριση αυτή εκκρεμούσε από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον ΟΡΣΑ και αρχικά δεν χρειαζόταν την υπογραφή του ίδιου του υπουργού. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, επιτρέπονται χρήσεις όπως είναι τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης και αναψυχής. Θα ακολουθήσει πρόταση Προεδρικού Διατάγματος που θα εναρμονίζεται με την παραπάνω απόφαση.
Στις υπόλοιπες εκκρεμότητες περιλαμβάνεται και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσωρινής απαγόρευσης οικοδομικών αδειών στην εν λόγω περιοχή. Η ακροαματική διαδικασία εξελίχθηκε προχθές. Σύμφωνα με τη δημοσιοποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το «Academy Gardens», το σχέδιο των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου εμπορίου και ψυχαγωγίας σε οικόπεδο 19.737 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους, το δώμα και πέντε υπόγεια με συνολική δόμηση 47.338 τ.μ. Ειδικότερα θα περιλαμβάνει: Κτηριακές εγκαταστάσεις με καταστήματα λιανικής πώλησης (υπεραγορές, μεγάλα και μικρά καταστήματα), χώρους εστίασης, αίθουσες κινηματογράφου χωρητικότητας περίπου 1.200 θεατών και γραφεία. Επίσης υπόγειους χώρους στάθμευσης με 2.015 συνολικές θέσεις, κοινόχρηστους χώρους και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου με εξωτερικές φυτεύσεις.
Στο δώμα του κτηρίου, από όπου θα είναι δυνατή η θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη χώρων πρασίνου, ενώ οι επενδυτές σκοπεύουν το έργο να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς πιστοποιητικού LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Το οικόπεδο του σχεδιαζόμενου έργου περιελάμβανε εγκαταστάσεις εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας εκτός λειτουργίας, αποθηκευτικούς χώρους και κτήρια γραφείων. Το 2011 το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων απομακρύνθηκε και τώρα υπάρχουν μόνον δύο κτίσματα.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναπτυξη θα ερθει θελετε δεν θελετε. επεσαν οι υπογραφές, κορίτσια! http://www.capital.gr/News.asp?id=1961225

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσύ φίλε, αγόρι; βιάζεσαι. Να βάλεις την κουκούλα σαν γνήσιος συνεργάτης...
Α.Π.

Γεωργία είπε...

Τα ακριβοπληρώνετε "τα χαστούκια"που τρώτε από τα κορίτσια boy ......

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας , καλόπαιδα , Μανιάτη, Μηταράκη,Καμίνη,με τους φίλους σας...
Μια χούφτα άνθρωποι σας έκαναν άνω κάτω, μια χούφτα άνθρωποι σας ξεμπρόστιασαν, σας κόλλησαν τις μάσκες που δεν θα μπορέσετε να τις βγάλετε ακόμα και μετά τις απόκριες..
Ο χρόνος είναι γιατρός, γιατρεύει και τους βιαστικούς.
ΓΞ

Ανώνυμος είπε...

Πληρωμένα κοράκια αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τις βρωμοδουλειές των ξένων εταιρειών. Άκου δεν έχει πληρώσει 5,5 εκ.φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας !!!!
Κανένας εισαγγελέας να τους μαζέψει τώρα που βγαίνουν στον αέρα τα καλά των σωτήρων..
Περιμένουμε να ακούσουμε τα ονόματα των κρατικών λειτουργών από το υπουργείο Περιβάλλοντος.....

Ανώνυμος είπε...

Ένας θλιβερός θίασος (πρώτα ο Καμίνης, ακολουθεί ο Μηταράκης μας, τρέχοντας να προλάβει και ο Μανιάτης, ο επιτυχημένος) που περιμένουν ένα νεύμα απ’ τους φουσκοεπενδυτές για να τρέξουν στις προσταγές τους και να υποκλιθούν στις ορέξεις τους.

Πάντως ως κάτοικος της Ακαδημίας Πλάτωνα αισθάνομαι χαρά που εξακολουθούμε να αποκαλύπτουμε ότι οι καραγκιόζηδες αυτού του τόπου δεν θα μας κάνουν να βαρεθούμε ποτέ.

Σωτήρης






Ανώνυμος είπε...

Όλα για την "ανάπτυξη"...ρε γαμώτο.
Που θα έρθει; γιατί τόσα χρόνια, δεν ήταν πανταχού παρούσα;τόσα mall, τόσα ολυμπιακά, τόσο real estate δεν την έφεραν; τσ..τσ...τσ

Ανώνυμος είπε...


Επενδυτής (φούσκα επιμένω ) που δεν πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ, έχει χρήματα για το έργο?
Επενδυτής (φούσκα επιμένω ) που δηλώνει επίσημα στον ισολογισμό του και απαιτεί από τους δούλους της στο υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί από την υποχρέωση πληρωμής του, πόσο σοβαρός επενδυτής είναι?
Επενδυτής (φούσκα επιμένω ) που περιμένει απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών για να προσδιορίσει το ύψος του φόρου που πρέπει να καταβληθεί !!!!!!και δικαιολογεί την αφραγκία της ότι «η εταιρία θα μεταφέρει χρήματα στην Ελλάδα όταν θα εγκριθεί το έργο και ότι δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα λόγω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος που υπάρχει στην Ελλάδα !!!!!! πόσο σοβαρός επενδυτής είναι????
Όταν ο επενδυτής ( επιμένω φούσκα ) με τον αντιπρόεδρο του κλάδου real estate της Property Europe Limited της BlackRock, κτυπάει το χέρι του στο γραφείο του Μηταράκη και τον κατατρομοκρατεί τον άμοιρο !!!! που καθυστερεί την επένδυση των 300 εκατομμυρίων ευρώ,που όσο περνάει ο καιρός όλο και κατεβαίνει , και κατεβαίνει η επένδυση μέχρι που στο τέλος θα την κάνουν και ΜΚΟ ,τότε κε Μηταράκη μας, κε Μανιάτη μας, κε δημαρχούλη μας, πόσο σοβαροί είσαστε.!!!!!
Σοφία.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικοί της πλάκα, επενδυτές της πλάκας που ενσυνείδητα καταστρέφουν,ανήθικα ανθρωπάρια.
Και βγαίνουν στον αέρα τα σκάνδαλα σας και δεν έχετε τσίπα.