2.23.2014

Μια εξαίρεση 50.000 τμ από την κυβέρνηση, υπέρ της BlackRock, αγνοώντας το ΣτΕ


Η απόφαση της κυβέρνησης να αγνοήσει το Στε και να προχωρήσει στην αλλαγή του Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος,  για να "χωρέσει" το Εμπορικό Κέντρο της  BlackRock ποθ δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί με το ισχύον θεσιμό πλαίσιο  περιγράφεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στην  Εφημερίδα των Συντακτών (διαβάστε εδώ) .


Το www.capital.gr  "χόρεψε" στο ρυθμό της ιδιοκτήτριας εταιρείας για μια ακόμη φορά , ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η "Καθημερινή"...  Τα δύο ΜΜΕ αποφεύγοντας να αναφερθούν  στην απόφαση προσωρινής διαταγής του ΣτΕ, στις επιστολές του μάνατζερ της εταιρείας στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στη βεβαιότητα που διατυπώνει η Artume πως δεν θα πληρώσει το φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που μόνο για το 2009 ήταν ύψους 5,4 εκατ. ευρώ και ούτε βέβαια για το γεγονός πως αγόρασε μια περιοχή που γνώριζε πως δεν μπορούσε να χτίσει.

Μετά ξεκίνησαν οι διάφοροι αρθρογράφοι να μιλούν για τη γραφειοκρατία και το ΣτΕ. Αλλά για όλα αυτά θα επενέλθουμε...  


4 σχόλια:

Χρίστος Στασινόπουλος είπε...

Συνεχίστε να προκαλείτε με τις παραχωρήσεις και τις αηδίες που υπογράφετε και θα δείτε κακόμοιροι και δύσμοιροι πού θα καταλήξετε...Ο καιρός γαρ εγγύς..

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνουν τόσα σκάνδαλα στον αέρα και αυτοί εκεί.....δεν τους σταματά τίποτα.
δήμαρχος Καμίνης, πρόεδρος 4ης κοινότητας, Μηταράκης,Μανιάτης, Καλαφάτης, είσαστε υπόλογοι.
Και μόνο που διαφημίζεται το έργο σας μέσω μνημονικών φυλλάδων και δημοσιογράφων ,φωνάζει τι κάνει Νιάου Νιάου στα χαλάσματα του Μουζάκη.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, για να καταλάβω δηλαδή, το όλο θέμα με τους συντελεστές δόμησης αφορά διαφορά 3 μέτρων στο ύψος κτιρίων; Οπότε θέλετε να μου πείτε οτι απο τον αρχαιολογικό χώρο της ακαδημίας μέχρι το εμπορικό κέντρο, το οποίο είναι απόσταση πάνω απο 1 χιλιόμετρο (ίσως και περισσότερο), έχει διαφορά ένας όροφος περισσότερο ή λιγότερο. Ας αφήσουμε τις υπεκφυγές και ας πει κάποιος ο οποίος δεν επιθυμεί τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου τι άλλο θα μπορούσε να γίνει στην περιοχή. Γιατί θεωρώ ότι με το να μένει όλο αυτό το θέαμα με τα γκρεμιοσμένα κτίρια και τα μπάζα δεν οφελείται κανείς. Με το να αντιδρούμε απλά στις όποιες επενδύσεις δεν προσφέρουμε κάτι παρα κερδίζουμε στον πόλεμο των εντυπώσεων. Δεν είναι κομματικό το θέμα, είναι θέμα της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται να γίνει κάτι άμεσα. Δεν είδα τόσα χρόνια κάποια άλλη πρόταση αξιοποίσης της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

19:03, 12 Απρ 2011 | tvxsteam, διαβάζουμε
..........
τα βιομηχανικά κτίρια Μουζάκη αξίζουν να διατηρηθούν και να αποκατασταθούν, αφού θα συντελέσουν στη διατήρηση της παραδοσιακής βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής τους με ιδιαίτερη ιστορική, κοινωνική, αρχιτεκτονική και τεχνολογική αξία, που ήκμασε από τις αρχές ως και τα μέσα του 20ού αιώνα και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου τους καθώς και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους, με την επανάχρησή τους με νέα χρήση......
Το κεραμοσκεπές κτίριο που κατεδαφίστηκε πρώτο αποτελούσε τον αρχικό πυρήνα και είχε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία.
----------------------
Δεν σεβάστηκαν τίποτα.Ήρθαν με συγκεκριμένο σχέδιο και κάνουν τα πάντα να μην παρεκλίνουν στο παραμικρό απο το σχέδιό τους.
Αν υπήρχε σεβασμός θα έβαζαν σπουδαίους χαρισματικούς αρχιτέκτονες, μηχανικούς κλπ. να έφτιαχναν το σχέδιο του εμπορικού κέντρου τους συμπεριλαμβάνοντας με αρμονικό τρόπο τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία του κτιρίου Μουζάκη.

Με θλίβει πολύ
Μαρία