1.21.2014

Δεν έχουν κεφάλαια αλλά πιέζουν υπουργούς για την επένδυση στο Μουζάκη!

Ξαφνικά η "φωνή της εταιρείας" (voice off capital) μέσω δημοσιευμάτων στον φιλικό της Τύπο (Capital.gr για παράδειγμα), πιστοποιεί πως επιτέλους "πέφτουν οι πρώτες υπογραφές για το μέγα έργο στον Κηφισό". Το εν λόγω  έργο στον Κηφισό είναι το έκτασης 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο "Academy Gardens" για το οποίο η εταιρεία πιέζει τους αρμόδιους φορείς να υπογράψουν.
Από το εν λόγω δημοσίευμα (εδώ capital.gr/ μπορείτε να το διαβάσετε), προκύπτει πως δόθηκε η διαβεβαίωση των κυβερνητικών πως το έργο θα ...ξεπαγώσει. Γενικά και αόριστα θα δώσει δηλαδή το πράσινο φως η κυβέρνηση για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου. Προφανώς πρόκειται για τη συνάντηση που θα είχε ο Ν.Μηταράκης με εκπροσώπους της Artume S.A. Ο υφυπουργός γνωρίζει την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα, απόδειξη η φωτογραφία του στο Λόφο του Κολωνού που έκοψε πίτα!
Η "φωνή τη εταιρείας" βέβαια αποκρύπτει μια σειρά σημαντικών γεγονότων και στοιχείων. Αποκρύπτει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Artume S.A η οποία μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα εφημερίδων, τα "κατέβασε" από την ιστοσελίδα της! Σε αυτά προκύπτει πως οι ορκωτοί λογιστές που εγκρίνουν τον απολογισμό, δηλώνουν πως η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκή κεφάλαια για τη συνέχιση της λειτουργίας της! Επίσης δηλώνεται ευθαρσώς πως η Artume δεν πλήρωσε το φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ και ζητήθηκε η εξαίρεση από το υπουργείο Οικονομικών!
Γίνεται επίσης αόριστα αναφορά σε μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (την οποία ή ίδια η Artume είχε παραγγείλλει) χωρίς να αναφέρονται στα στοιχεία της, μιας και αυτή έγινε προ της ύφεσης, το 2010 δηλαδή. Για το τέλος κρατάνε το καλύτερο. Τοποθετούν την Ακαδημία Πλάτωνα "βορειοδυτικά της Αθήνας"! Εντέχνως επίσης, αυτή τη φορά δεν αναφέρονται στα ωφέλη της εταιρείας από την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα προς συμφέρον τους και ούτε προχωρούν σε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς π.χ "Κορμοράνοι της Ακαδημίας Πλάτωνα" για τους κατοίκους που αντιδρούν στη φαραονικού τύπου, κατασκευή στο ένα χιλιόμετρο από το αρχαιολογικό πάρκο. 
Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα που αποκρύπτονται. Το δημοσίευμα και ο κύριος που το υπογράφει ο οποίος είχε αναλάβει και τα δημοσιεύματα υπέρ της "Ελληνικός Χρυσός"και των συμφερόντων της El dorado gold στη Χαλκιδική, επιλέγουν να αποκρύψουν πως για την υπόθεση υπάρχει προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των αδειών στην περιοχή, επειδή το υπουργείο Περιβάλλοντος κουτοπόνηρα εξαίρεσε το οικόπεδο της Artume από το συντελεστή δόμησης. Αποκρύπτει πως δεν μπορεί καμία απόφαση να υπογραφεί θεσμικά πριν εκδικαστεί η προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ. Αποκρύπτει πως για την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα υπάρχει πρόγραμμα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου από το οποίο μπορεί να ωφεληθούν πολύ περισσότεροι από τον έναν επιχειρηματία. Αποκρύπτει πως για το έργο πρέπει να συμφωνήσουν οι όμοροι δήμοι και ήδη ο δήμος Περιστερίου έχει ταχθεί εναντίον. Αποκρύπτει πως δεκάδες εμπορικού σύλλογοι έχουν αντιδράσει.
Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα και στοιχεία που αποκρύπτονται, η "φωνή της εταιρείας" απαιτεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη να ξεπαγώσει το έργο και μετά να βγουν οι απαιτούμενες άδειες. Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά, ένα Μέσο ενημέρωσης, το "έγκυρο" capital.gr ζητά να ξεχάσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης τους νόμους, το ΣτΕ το οποίο δεν αναφέρεται μεν αλλά γίνεται λόγος για "οσφυοκαμπτικό τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής", τις νομικές απαιτήσεις και να "παρανομήσει" με μια πολιτική απόφαση. Μετά από αυτήν θα μπορεί-πάντα κατά το capital.gr - να εκδώσει η Artume τις άδειες για να προχωρήσει το εμπορικό κέντρο. Από μια εταιρεία που, επιμένουμε σε αυτό μήπως δεν το έχει ακούσει ο υφυπουργός, δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη λειτουργία της...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο του capital παλιά είχε αναλάβει την Reds του Μπόμπολα..Τώρα ανέλαβε την Artume....Γνωστός και αδιάφορος.

Σωτήρης.

Ανώνυμος είπε...

Αν διάβαζαν τι υπέγραφαν με τα μνημόνια , υπουργοί και υφυπουργοί θα διάβαζαν και θα ήξεραν που βρίσκεται η Ακαδημία Πλάτωνα.Ο Μηταράκης όμως δεν δικαιολογείται....Σίγουρα αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στους επαγγελματίες των περιοχών Λόφου Σκουζέ, Κολωνού, Σεπολίων, Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνα, Περιστερίου, Αιγάλεω, Μπουρναζίου και φυσικά της Αθήνας...Πως θα ξαναέλθεις στα μέρη μας κε Μηταράκη????
Από ποιόν δρόμο???
Μαρία.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια χώρα θα οδηγηθείτε από τους φίλους σας για να κατοικήσετε μετά αγαπητέ κε Μηταράκη..???
Αυτούς τους σωτήρες πρέπει να..... τον διαφημίσουμε και όχι μόνο μέσω της γιαγιάς μου στο ΚΑΠΗ του λόφου Σκουζέ..
Μαριλίζα

Ανώνυμος είπε...

ακούγεται επισης οτι η ιδια εταιρεια σκοπευει να φτιαξει μουσειο στον αρχαιολογικο χωρο....αν ειναι δυνατον να αφισουμε να συμβει τετοιο κακο στην γειτονια μας

Ανώνυμος είπε...

παιδια μου, αν η @#@#κία ήταν εμπόρευμα, εσείς θα είχατε πλουτίσει!! πειτε μας, να μαθουμε κι εμεις, πόσα παίρνετε ;