6.03.2013

Δύο Πόλεις,ίδια Ιστορία






Τι κοινό έχει ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης με τον Δήμαρχο της Αθήνας  Ένα τεράστιο Mall…
Τι κοινό έχουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης με τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα; Και οι δύο , Έλληνες και Τούρκοι, αποκαλούνται και χαρακτηρίζονται από τους άρχοντες « ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ »
Ποιος θα νικήσει; Εκείνος που δεν φοβάται να υπερασπίσει την ζωή του, τον τόπο του, το μέλλον του.
Οι άλλοι  που καταλαμβάνουν σήμερα θέσεις ρημαγμένες και ξεφτισμένες από τις πολλές υποκλίσεις , θα τους γράψει η ιστορία με αχνά γράμματα , γράμματα που δεν θα μπορούν να διαβαστούν , για να μην τους θυμάται κανείς.
Εμείς , οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα, εμείς οι κάτοικοι της υποβαθμισμένης , όπως την έκαναν Αθήνα , θα υπερασπιστούμε αυτήν την ομορφιά της συνοικίας μας, το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, και δεν θα μπορέσει να μας εμποδίσει.
Γεωργία.



1 σχόλιο:

Κική είπε...

Διαλέγουν τυχαία τα σημεία για τα Mall τους; Όποιος γνωρίζει τι συμβολίζει για το λαϊκό κίνημα στην Τουρκία, των στρατοκρατών παλιότερα - των νεοϊσλαμιστών ευρωπαϊκής κοπής σήμερα, η πλατεία Ταξίμ, θα συμφωνήσει ότι όχι. Όταν δεν έχουν κάτι πολύτιμο της Ιστορίας για να βγάλουν κέρδος σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια - όπως στη γειτονιά μας, επιδιώκουν να σβήσουν ή/και να γράψουν ξανά την Ιστορία, όπως στην Ταξίμ ή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Υπερβολή; Όχι. Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί που οι ναζί με τους εσωτερικούς συνεργάτες τους εκτελούσαν αγωνιστές της Αντίστασης, είναι δεκαετίες τώρα ένας φανερός ή κρυφός πόθος για το σύστημα, ανάλογα την περίοδο. Στη δική μας, την τροϊκανή, το Σκοπευτήριο ως περιουσιακό στοιχείο του ΟΣΚ, περνάει όπως και κάθε δημόσια περιουσία στο περίφημο ΤΑΙΠΕΔ. Έχετε αμφιβολία για το πως θα προσπαθήσουν να το αξιοποιήσουν, δηλ. να το σβήσουν; Ποιος θα νικήσει; Απαντάει η Γεωργία και αρκεί.

Κική