6.07.2013

Τα δενδροκουτσομπολιά



Πολύ κουτσομπολιό γίνεται καθημερινά στο αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.
Τα κλαδιά των  δένδρων , ενώνονται και πιάνουν την κουβέντα.. Και όταν πιάνουν συζήτηση για τα του Δήμου τα κατορθώματα , ξεσπούν σε γέλια δυνατά.
 Τα φύλλα τότε  πάνε και έρχονται, ζαλίζεσαι από το θρόισμα , κρυώνεις από τον  αέρα, που η περιέργεια του , τον καημένο δεν τον αφήνει , θέλει να τα διαπερνά για να συμμετέχει και αυτός, απροσκάλεστος στις φυλλοκουβέντες. Και όσο αν με δύναμη προσπαθεί να τα χωρίσει, τόσο αυτά ξεκαρδίζονται από το παιδικό του πείσμα.

Είναι πανέμορφα  αυτήν την εποχή το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Δένδρα γεμάτα ζωή, θάμνοι με χρώματα ,  παρατηρητές των όσων συμβαίνουν ,  καταφύγιο σπάνιων πουλιών ,που διαλαλούν με το κελαιδισμά τους , την ευτυχία τους στον παράδεισο των μυρουδιών , αυτά που μπορούν και  βλέπουν καλύτερα από τους  άρχοντες ,  πόσο υποβαθμισμένη είναι η άλλη, η  τσιμεντένια Αθήνα. Πόσο ευτυχία να πετά η ψυχή σου σε αυτόν τον ιστορικό και καταπράσινο τόπο, πράσινο και ουρανός , φίλοι αγαπημένοι για πάντα.
Δένδρα και θάμνοι , με χρώματα και μυρουδιές , για να ζαλίζουν τον φίλο μας , που τον νανούρισαν οι δυνατές από τον πεισματάρη αέρα φυλλοκουβέντες  , και αποκοιμήθηκε ,  βλέποντας όνειρα σκυλίσια  και γλυκά.

Γεωργία Ξάνθη




Δεν υπάρχουν σχόλια: