5.19.2013

Η μελέτη του Πλάτωνα στο χώρο που δίδαξε



Διοργανωτές: "Πολιτεία" & www.filosofia.gr
To πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, η Ακαδημία του Πλάτωνα, παίρνει και πάλι ζωή!Από τα τέλη του Μαΐου αρχίζει κύκλος δωρεάν, ανοιχτών σεμιναρίων, προκειμένου να γνωρίσουν όσοι ενδιαφέρονται, την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, μακριά από πολιτικές οργανώσεις και εμπορικές συμφωνίες. Πρόκειται για μια ιδιωτική, ανυστερόβουλη πρωτοβουλία και ο κύκλος σεμιναρίων είναι ανοιχτός. Σημειώνεται, ότι τα σεμινάρια ουδεμία σχέση έχουν με ΜΚΟ ούτε με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση ή φορέα εμπορικού χαρακτήρα.


Τα θέματα του εν λόγω κύκλου σεμιναρίων:

Σάββατο 25/05, 19:00: Ο Θάνατος του Σωκράτη. Αναπότρεπτη καταδίκη ή αυτοθέλητη έξοδος;

Σάββατο 01/06, 19:00: Ο Έρωτας στον Πλάτωνα. Σχέσεις δασκάλων και μαθητών, τα πάθη και η παρερμηνεία του πλατωνικού έρωτα.

Σάββατο 08/06, 19:00: Η γέννηση του ανθρώπου και του κόσμου. Η πλατωνική ερμηνεία του κόσμου και του ανθρώπου και η παράδοση των προσωκρατικών φιλοσόφων

Σάββατο 15/06, 19:00: Ηθική φιλοσοφία. Τι πρέπει να πράξω; Σωκράτης, Αριστοτέλης, Επίκουρος. Δεοντολογία, Ωφελιμισμός. Ο ύστερος ρόλος των θρησκειών.

Εισηγητής: Παναγιώτης Πέρρος (Απόφοιτος Φ.Π.Ψ, ΜΔΕ Ηθικής Φιλοσοφίας, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών)

Πληροφορίες για τα σεμινάρια

Τόπος συνάντησης: "ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" Μοναστηρίου 136, Ακαδημία Πλάτωνος - 104 42 Αθήνα - Δείτε τον χάρτη: http://goo.gl/maps/RMOCe
Διοργανωτές: www.filosofia.gr &  "Πολιτεία"

Τρόποι επικοινωνίας:
email: seminaria@filosofia.gr

Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Αναστασία Παπαγεωργίου - Τηλ.: 210.5120650

ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://safe.hypercenter.gr/contests/synola.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: