5.21.2013

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα απο το Δήμο- Απουσιάζει το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος


Υπό τον τίτλο «Κέντρο και γειτονιές σε μία σκηνή» ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την πόλη από τον Μάιο και μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, δράσεις επιχειρηματικότητας, αλλά και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τρεις φορείς: την «Τεχνόπολη», τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε σε σχετική συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πολυδιάστατο και πλούσιο», «αντάξιο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ανοιχτό στην πρωτοπορία και την καινοτομία που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και διεκδικεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες». Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι από πλευράς του δήμου «άλλη μια απάντηση στην κρίση».
«Όλη αυτή η κρίση δεν επιτρέπεται να κρατά την πόλη σε κατήφεια. Στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, συμπαραστεκόμαστε ενεργά μέσα από τις δομές της κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει ο δήμος, αλλά πολιτιστικά κοιτάμε προς το αύριο, για να ανοίξει μια άλλη εποχή. Η εποχή αυτή κυοφορείται ήδη και θα γεννηθεί με κάποιους πόνους. Αλλά την προετοιμάζουμε και η πολιτιστική παράμετρος είναι σημαντική, να μην πω η σημαντικότερη», εξήγησε.
Υπογραμμίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο διεθνή προσανατολισμό, την επέκταση των εκδηλώσεων σε πλατείες και πεζοδρόμους, την έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την έμπρακτη στήριξη κοινωνικών φορέων, τη διοργάνωση δράσεων στις γειτονιές με τη συμμετοχή σε αυτές κοινοτήτων μεταναστών, τον κοινωνικό προσανατολισμό με πολλές δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκδηλώσεις και την έμφαση στον αστικό ιστό.
Στο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων συγκαταλέγονται:
- συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία» με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών (σήμερα, στην «Τεχνόπολις»)
- η 36η Γιορτή Βιβλίου (24 Μαΐου- 9 Ιουνίου, Πεδίο του 'Αρεως)
- έκθεση σύγχρονου ντιζάιν (25-27 Μαΐου, Τεχνόπολις)
- φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής (31 Μαΐου- 2 Ιουνίου, Τεχνόπολις) με τη συμμετοχή σχημάτων από τη Δανία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αργεντινή, το Ισραήλ, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ελλάδα
- φεστιβάλ Ανακύκλωσης (3-5 Ιουνίου, Τεχνόπολις)
- το Athens Garden Festival, όπου μουσική, θέατρο και διαδραστικά παιχνίδια θα μεταμορφώσουν τον Εθνικό Κήπο σε κήπο τεχνών (15-18 Ιουνίου, Εθνικός Κήπος)
- παραστάσεις θεάτρου και χορού νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Έκφραση Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες» (20 Ιουνίου- 7 Ιουλίου, ανοιχτό θέατρο Κολωνού και θεατράκι πλατείας Κουμουνδούρου)
- συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο του Αττικού 'Αλσους (29 Ιουνίου- 20 Ιουλίου)
- κινηματογραφικό φεστιβάλ με τίτλο «Technopolis Open Air Cinema» (12-14 Ιουλίου, Τεχνόπολις)
- το 2ο Φεστιβάλ Παγκόσμιας Μουσικής με θέμα «P.I.I.G.S.» και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος (15-19 Ιουλίου, Τεχνόπολις)
- το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου (7 Σεπτεμβρίου- 6 Οκτωβρίου, Καλλιμάρμαρο, πλατείες Αβησσυνίας και Θησείου, πεζόδρομοι Ερμού, Καπνικαρέας και Αποστόλου Παύλου)
- το πολιτιστικό πρόγραμμα «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» με εκδηλώσεις στους δρόμους του κέντρου με γαλλικά ονόματα (9-16 Οκτωβρίου)
- η Διεθνής Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών (17-20 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις)
- Η σειρά δράσεων «Store of the Future», που αποτελεί μια απόλυτα ρεαλιστική προσομοίωση των χώρων λιανικού εμπορίου και παρουσιάζει όλες τις νέες τάσεις και τις καινοτόμες τεχνολογίες στο λιανεμπόριο (22-24 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις)
- το φεστιβάλ φωτογραφίας «Athens Photo Festival» (1-20 Νοεμβρίου, Τεχνόπολις)

2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

"Οι τραμπούκοι και ο όχλος ας πρόσεχε πριν εκνευρίσει Δήμαρχο και Πρόεδρο..
Τώρα τι ζητάτε...Και Υποβαθμισμένοι και χαρά ?? Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε "
φώναξαν δυνατά τις σκέψεις τους Δήμαρχος και Πρόεδρος και αλληλο-ασπάστηκαν , προκαλώντας μειδίαμα στον σοβαρό αλλά ευτυχισμένο μεγαλουπάλληλο της Artume..

Ανώνυμος είπε...

Καλέ είμαστε τιμωρία η απλά μας ξέχασαν;
H σου λέει αυτοί κάνουν εκδηλώσεις μόνοι τους ας μην ξοδευόμαστε.

Κατερίνα