5.25.2013

Στο σκοτάδι η δημόσια επένδυση των 2,6 εκατ. ευρώ!

Αυτή η σκοτεινή φωτογραφία είναι το Πάρκο μας. Είναι η εικόνα του Αρχαιολογικού χώρου από το ύψους της Τηλεφάνους ως και το γήπεδο! Μια επένδυση 2,6 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου είναι στο απόλυτο σκοτάδι θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των αρχαιολογικών μνημείων.  Δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως αυτό συμβαίνει επίτηδες, πως υπάρχει μια "αόρατη" αδιαφορία για τη γειτονιά που οδηγεί στην υποβάθμιση, έτσι ώστε να εμφανιστεί ως "σωτήρας" η  Artume με το εμπορικό κέντρο και να αρχίσει  να βάφει κτίρια και να ανάβει τα φώτα.

Επιτέλους, οι εντεταλμένοι με την αποστολή διαχείρισης του Πάρκου, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινωνία, έστω και με κατά πολύ μειωμένες αποδοχές, και συνιστά υποχρέωση τους να φροντίζουν και το Πάρκο.

Επιτέλους ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του σε σχέση με το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ο οποίος συνιστά Εναλλακτικό Αρχαιολογικό Χώρο και παραμένει ανοικτός στους πολίτες.
 Ποια είναι αυτή; Η καθαριότητα, η κηποτεχνία, ο φωτισμός και η φύλαξη του.
Είναι πραγματικά δυσερμήνευτο, πως ένας ολόκληρος μηχανισμός του δήμου κινητοποιείται για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της  Artume, όπως διατυπώθηκαν στον Πρωθυπουργό, κινούμενος ευεργετικά για μια ιδιωτική επένδυση, και δεν έχει λίγο χρόνο και προσωπικό για να προστατεύσει, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: