4.21.2013

Ο "όχλος" στο Δημοτικό Συμβούλιο


Ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση για την Ακαδημία Πλάτωνος


Την Πέμπτη , 18 Απριλίου  μέλη της Επιτροπής Κατοίκων βρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της Αθήνας.  Στα προ ημερησίας διάταξης  θέματα, μπήκε από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης  η σοβαρή καταγγελία των 4 κοινοτικών συμβούλων  πως δεν έγινε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της 4ης Κοινότητας για την αλλαγή των χρήσεων στο Μουζάκη, ούτε  λόγος  τους δόθηκε   για  να τοποθετηθούν, ούτε  φυσικά  μπόρεσαν να αξιολογήσουν τα νέα έγγραφα που έστειλε η  Γ Εφορεία Αρχαιοτήτων και ένας ακόμη φορέας!

Ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο, με την βροντερή φωνή του, μάλωσε τα κακά παιδιά   της  4ης Δημοτικής Κοινότητας. Φανερά δυσαρεστημένος  με τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα  που τόλμησαν  «να τρομοκρατήσουν ωσάν τραμπούκοι !!!!!!!» (άσχετα αν με κάποιους από τους τραμπούκους φύτευε δενδράκια στο πάρκο λίγες ημέρες πριν)   τους  καλούς και ευαίσθητους   κοινοτικούς του συμβούλους , στην  ΠΟΛΥ δημοκρατική  συνεδρίαση της 17ης Απριλίου ,  υπό την εποπτεία  της  όλο «βουβά  παραπονεμένης και  απροστάτευτης» Προέδρου της 4ης Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος που συνηθίζει να παραβρίσκεται βασικά στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, (τουλάχιστον έτσι μας είχε  συνηθίσει), αφού κατακεραύνωσε τους «τραμπούκους κατοίκους »της Ακαδημίας Πλάτωνα  με το βλέμμα του και το σχόλιο του , αποχώρησε μετά από λίγο. Δεν κάθισε να ακούσει, ίσως  ικανοποιημένος ,  ότι σε  αυτή  την πόλη , που του ανήκει,   αποφασίζει , υπογράφει, και μπορεί να χαρακτηρίζει   συνειδητά και αβίαστα  κατοίκους  που αγωνιούν και έχουν δώσει την ψυχή τους  να προστατεύσουν  ότι έχει απομείνει   από μια γειτονιά , την Ακαδημία Πλάτωνος.
Με πρόταση του προεδρείου,  1ον : όλα τα θέματα της Ακαδημίας , μεταφέρθηκαν στο θέμα Ν.46 , «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ»  και,  2ον δόθηκε ο λόγος σε μέλη της Επιτροπής κατοίκων
-       που αναφέρθηκαν στο πώς εξελίχθηκε  η συνεδρίαση στην 4η κοινότητα, 
-       ζήτησαν ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με το θέμα των Λαχανόκηπων, που έχει μπλοκαριστεί στο ΥΠΕΚΑ,
-       ενημέρωση για τις  ενέργειες που  θα κάνει για την άμεση προώθηση του ΠΔ για την τροποποίηση του σδ  και των υψών γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας την ευθύνη που θα φέρουν για το τι θα γίνει στην περιοχή αν το ΠΔ εξαφανιστεί σε κάποιο συρτάρι τη στιγμή που έληξε και η τρίτη αναστολή οικοδομικών αδειών,
-       για την προώθηση της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης στην Νότια περιοχή του Αρχαιολογικού Πάρκου.
Στην συνέχεια  δόθηκε ο λόγος στην Πρόεδρο της 4ης κοινότητας.
« Ένας ΟΧΛΟΣ,  ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, άνθρωποι μασκαρεμένοι,  με ταμπούρλα ανέβηκαν στην αίθουσα κάνοντας με  να αισθανθώ  απειλή. Έξω και μέσα διαπληκτισμοί  και οχλαγωγία  από τους κατοίκους, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα !!!!!!!  Σαν να το ήξερα  για το τι θα συμβεί, προέτρεψα κατοίκους  που με επισκέφτηκαν το πρωί , και που  θα ήθελαν να παραβρεθούν στην απογευματινή συνεδρίαση να μην το τολμήσουν για να μην αντιμετωπίσουν και αυτοί την απειλή του όχλου !!!!!!»
Έτσι ακριβώς μας στόλισε….. Τόσες πολλές λέξεις  « Λατρείας » για να  φανεί  πόσο πολύ αγαπά  αυτήν την γειτονιά , που της έκανε την τιμή  και την   τοποθέτησε   στην καρέκλα  που κάθεται σήμερα για να μπορεί να αναγγέλλει  ευτυχισμένη  ότι η παράταξή της είναι ΥΠΕΡ της Επένδυσης  της ARTUME, μιας εταιρείας η οποία θα προσφέρει παιχνιδάκια, υποτροφίες , θέσεις εργασίας, θα φτιάξει και την μπασκέτα και το σημαντικότερο θα καλλωπίσει και το καταβρώμικο κτήριο της 4ης κοινότητας κάτι που ,   οι ανίκανοι ήταν πολύ ανίκανοι να το  πραγματοποιήσουν.
Αυτά είπε η της Δημοτικής μας Κοινότητας, η  πρόεδρος  που δεν επέτρεψε σε κανέναν κοινοτικό σύμβουλο να  τοποθετηθεί στο εξ αναβολής θέμα, η της 4ης κοινότητας  που  ανακοινώνει  ότι    "η πλειοψηφία της  ψηφίζει!!!!!!!", και αποφασίζει και αποχωρεί.  Έτσι απλά και Δημοκρατικά τελειώνει τα θέματα ….που πολύ την πιέζουν να τα τελειώνει , θέματα που αφορούν  τον όχλο, όχλο και ξανά όχλο, μια λέξη που την χρησιμοποίησε  αρκετές φορές, τόσες που της ασκήθηκε σφοδρή κριτική από τον ,
 κ. Αμυρά για τους χαρακτηρισμούς της περί όχλου για τους κατοίκους ,  όταν εκείνος πήρε τον λόγο. Και ήταν ο λόγος του καταπέλτης όταν της  θύμισε ότι είναι πρόεδρος της 4ης κοινότητας και όχι η επικεφαλής της παράταξης της  στην κοινότητα. Ότι εάν προβληθεί το video, είπε ο κ.Αμυράς ,  από την συνεδρίαση , ο καθένας αντιλαμβάνεται αν έγινε ψηφοφορία και βγάζει τα συμπέρασματά του.
Δεν ξέφυγε από την  κριτική  του  και ο  Δήμαρχος ,  αφού το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την εταιρεία από τον Οκτώβριο , το δημοτικό Συμβούλιο ακόμα το περιμένει!!!!!
Ο κ. Λάμπρου , διαπιστώνει ότι η Ακαδημία του Πλάτωνα είναι η  επανάληψη των χειρισμών του Δήμου στον Βοτανικό , στην πλατεία Κύπρου , και σε άλλα σημεία της Αθήνας, δηλαδή η εξυπηρέτηση πάντα και μόνο του κεφαλαίου και όχι των κατοίκων και της ζωής τους.
Η κ.Πορτάλιου,  αναρωτήθηκε  αν η θέση μιας προέδρου , της δίνει το δικαίωμα μιας τέτοιας αυταρχικής συμπεριφοράς , και το κέντησε   με  αιχμηρό σχόλιο προς την Πρόεδρο, λέγοντας  «  Ότι αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι  ο ρόλος της εκτέλεσης των  κατά παραγγελία εντολών ,  που έχει  αναλάβει» , και στάθηκε , η κα Πορτάλιου ,  για αρκετή ώρα στην  απαξιωτική στάση της προέδρου    και  τους προσβλητικότατους   χαρακτηρισμούς της  προς τους κατοίκους που δεν της είναι καθόλου άγνωστοι . Επεσήμανε δε   , ότι την αξιοπρέπεια και την μαχητικότητα της Επιτροπής Κατοίκων και των κατοίκων που διεκδικούν   από το 2008  με  αγώνες φανερούς για  μια καλύτερη ποιότητα ζωής  δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει .
Ο κ. Κωνσταντίνου, στιγμάτισε τους χαρακτηρισμούς περί όχλου  προς τους κατοίκους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ως τραμπούκοι  μπορεί να αντιμετωπίζονται, επειδή  οι κάτοικοι είναι αυτοί που  έχουν νοιώσει στο πετσί τους  αυτό   το είδος των « Επενδύσεων » και υπερασπίζονται τη γειτονιά και τη ζωή τους.
Ο κ.Σκιαδάς , της παράταξης Κακλαμάνη , υιοθέτησε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τους ισχυρισμούς της προέδρου  περί  « τραμπουκισμών !!!!!!! » προσθέτοντας ότι αυτοί  ήταν ( δηλ. η παράταξη της ) που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου , όταν έφερναν διάφορους από γειτονιές και έκαναν τα ίδια !!!!!!!  επί δημαρχίας Κακλαμάνη !!!!!!!   Φυσικά δεν παρέλειψε να επικροτήσει την επένδυση στο πρώην Μουζάκη και σαν παλιός Αθηναίος  όπως είπε ότι είναι , έβγαλε έναν λόγο και για την ιστορικότητα γειτονιών της Αθήνας,  μιας Αθήνας παλιάς και  ωραίας , που έχει μείνει μόνο σε εικόνες  , αφού  δεν μπορεί να  υπερηφανεύεται  ότι στα τόσα χρόνια που είναι στο Δημαρχιακό Μέγαρο,   κατόρθωσε να κάνει   κάτι   για να την ομορφύνει ( εκτός από το να περιμένει πάντα τους διάφορους επενδυτές)
Ο γείτονας αντιδήμαρχος Βαρελάς , έπλεξε μεν το εγκώμιο  περί σοβαρότητας της Επιτροπής  κατοίκων, αλλά….. υπερασπίστηκε την επένδυση , αναρωτώμενος τι  συμφέρον έχουν οι κάτοικοι από το αν θα κλείσουν ή όχι  οι καφετέριες στο Μπουρνάζι!
Επίσης, αναγνωρίζοντας  έμμεσα  ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις, ανήγγειλε την ανάθεση μελέτης ... μέχρι τη 15η Μαΐου , για την περιοχή συνολικά και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα έργα στον άξονα από το Περιστέρι μέχρι το κέντρο της Αθήνας…. Στην ερώτηση των κατοίκων αν  η μελέτη θα ληφθεί υπόψη για να πάρει τις αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή των χρήσεων στο Μουζάκη, απάντησε ότι δεν χρειάζεται!!!
Και εκεί τους αφήσαμε ….και φύγαμε , μένοντας με  την απορία…
 ΑΝ  Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ  ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ !!!!!

Γ.Ξ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας αυτά που είπε η πρόεδρος της 4ης κοινότητας στο δημοτικό συμβούλιο, για μας τους κατοίκους,θυμήθηκα τους παρακάτω στίχους του Καβάφη του Μεγάλου αυτού γνώστη της ανθρώπινης ψυχής:

" Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου."

από την Ιθάκη
---------------
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, ρώτησε ο κ. Βαρελάς τι συμφέρον έχουν οι κάτοικοι από το αν θα κλείσουν ή όχι οι καφετέριες στο Μπουρνάζι; Αν ναι, παραδέχεται ότι το mall κάτι θα κλείσει. Και ας αντιστρέψουμε κάπως το ερώτημα: τι συμφέρον μπορεί να έχουν οι κάτοικοι από τη μεταφορά των καφετεριών στη γειτονιά μας; αυτού του είδους την ανάπτυξη οραματίζονται στη δημοτική αρχή, ακόμη και σήμερα; δεν φτάνει του Ψυρρή, το Γκάζι, η Ιερά Οδός και η Πειραιώς;