4.22.2013

Αποδέχθηκε ο δήμος Αθηναίων την προσφορά του Τζορτ Σόρος


Προβλέπεται και ...ανακαίνιση 

Αποδεκτή έγινε από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, μετά από σχετική εισήγηση και του Γίωργου Καμίνη,  η δωρεά ύψους 663.000 ευρώ, της διεθνούς οργάνωσης Open Society την οποία έχει ιδρύσει ο Τζορτζ Σόρος. 

Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες πολιτών. Μέρος του ποσού θα αξιοποιηθεί για την  ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου το οποίο βρίσκεται στο σταθμό Λαρίσης.


Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών ο οποίος έχει δημιουργηθεί από το  δήμο Αθηναίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εισήγησή του επισήμανε ότι: «Στη σημερινή πολύ δύσκολη κοινωνική συγκυρία, ο δήμος Αθηναίων σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από τις υπάρχουσες και από συνεχώς αναβαθμιζόμενες νέες δομές.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, όπως οι ξενώνες για τους άστεγους, τα 7.000 γεύματα, που κάθε μέρα φτιάχνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους άστεγους, τους άπορους και 1.000 μαθητές που υποσιτίζονται, σε σχολεία της Αθήνας. Ήρθε η ώρα, ο δήμος να προχωρήσει παραπέρα και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες προσφοράς των πολιτών στην κατεύθυνση της έκφρασης έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης
. Ο δήμος οφείλει να προσφέρει υποδομές εκπαίδευση, αξιολόγηση και έλεγχο με βασικό στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών».

Αναπτύσσοντας τη σχετική επιχειρηματολογία εισηγήθηκε να γίνει αποδεκτή η πρόταση για την αποδοχή δωρεάς του Ογανισμού Open SocietyInitiative for Europe (OSIFE). Όπως διευκρίνισε η προσφορά είναι ύψους 663.000 ευρώ και θα αξιοποιηθεί για την ανακαίνιση του 2ου ορόφου του Φρουραρχείου, όπου στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, με στόχο την στέγαση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα προσφέρουν έργο αλληλεγγύης και βοήθειας σε πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση. «Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν θα στεγαστεί η οργάνωση, κάτι που επιβεβαιώνεται και με επιστολή του ιδρύματος». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά  «στη ζυγαριά της απόφασης έχουμε μαζί μας όλον τον κόσμο που πλήττεται και τη μεγάλη ευθύνη απέναντί του. Το θέμα δεν προσφέρεται για ηθικολογίες. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, λειτουργώντας με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα και ηθική. Και έτσι θα πράξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: