4.29.2013

Οι λύσεις που δεν θέλουν να ακούσουν


Οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος με έμφαση και κάθε τρόπο προτείνουν την αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου της περιοχής. Με την επιστροφή των μαθημάτων για μαθητές της Ελλάδας και του εξωτερικού στο χώρο της Ακαδημίας, με τη δημιουργία  Διεθνούς Κέντρου Έρευνας της Αρχαίας Αθήνας και τη δημιουργία χώρου φιλοσοφίας εκεί όπου δίδασκε ο Πλάτωνας. Μέχρι τώρα εκείνοι που αποφασίζουν μας αντιμετωπίζουν με χλευασμό.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του επιχειρηματία, Γιώργου Κορρέ ("Προϊόντα Κορρές")  στην "Καθημερινή" οποίος καταθέτει τις δικές του ιδέες για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και του πρασίνου, ακολουθώντας μια άλλη λογική.
Πάμε στοίχημα πως οι υπεύθυνοι θα δηλώνουν εκστασιασμένοι; 

Ο Γ. Κορρές δεν μπορεί να καταλάβει πώς μερικές απλές «λύσεις» δεν εφαρμόζονται. «Υπάρχει στην Ελλάδα δυναμικό που δεν αξιοποιείται. Στον τομέα του τουρισμού, για παράδειγμα. Γιατί δεν μπορούν φοιτητές Φιλολογίας (ελληνικής και ξένης) να κάνουν πρακτική στους αρχαιολογικούς χώρους; Και τα έξοδα διαμονής - διατροφής να τα αναλάβουν οι δήμοι. Να στραφούν στους νέους σχεδιαστές που σπουδάζουν σε ΤΕΙ και να ζητήσουν ιδέες τους. Γιατί όχι; Οι φοιτητές της Γεωπονικής να ξεναγούν στο δάσος. Εχουμε 6.000 βότανα και 1.500 ενδημικά στην Ελλάδα. Η Γερμανία έχει 20 ενδημικά, η Αγγλία 10 και η Κρήτη 150... Η Γερμανία έχει 400 μονάδες εκχυλίσεων βοτάνων και η Ελλάδα ελάχιστες, δυο-τρεις, και στην πολυπλοκότητα της δικής μας καμία προς το παρόν. Εχουν δοθεί στην Ελλάδα του κόσμου οι επιδοτήσεις. Μία μονάδα εκχύλισης στοιχίζει 150.000, όχι εκατομμύρια. Με επιδοτήσεις φτιάχτηκαν μπουζούκια και συνεδριακοί χώροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: