4.06.2013

Εκστρατεία δεντροφύτευσης-Ξεκινάει από την Ακαδημία Πλάτωνος


Δελτίο Τύπου Δήμου Αθηναίων 

Την έναρξη της εκστρατείας εθελοντικής δενδροφύτευσης θα κηρύξει συμβολικά τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.Γιώργος Καμίνης από την Ακαδημία ΠλάτωνοςΟ δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα της αγάπη τους για το περιβάλλον.

Παράλληλα,  καλεί τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στη δράση να μην σταματήσουν μόνο στη φύτευση, αλλά να υιοθετήσουν αυτά τα δέντρα που θα φυτευτούν είτε σε λόφους, είτε σε άλση, είτε μπροστά από την κατοικία τους ,καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες για πότισμα είναι αυξημένες.
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ.  Άγγελος Αντωνόπουλος σε δήλωση του επισημαίνει ότι «επιδίωξή είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών. Μέσα από τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους αυριανούς πολίτες για το περιβάλλον. Η προστασία του αστικού πρασίνου είναι υπόθεση όλων μας».
Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εκστρατείας εθελοντικής δεντροφύτευσης θα έχουν φυτευθεί 1052 δέντρα ,αυξάνοντας τον αριθμό των φυτεύσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε περισσότερα από 5.400 δέντρα και 52.000 θάμνους.
Καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται. Όποιος πολίτης επιθυμεί να συμμετέχει στην εκστρατεία δεντροφύτευσης παρακαλείται να το δηλώσει στα τηλέφωνα 210 32 39 203 – 210 74 70 458

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον και ας άργησε... Άρχισαν οι προεκλογικές φιέστες...Ξανά μανά τα ίδια , τα γνωστά..
Πριν ξεκινήσει τις δενδροφυτεύσες δεν καθαρίζει κανα δρόμο, η δεν βάζει και κανα φωτάκι σε Λένορμαν , σε Πλάτωνος , σε Πάρκο που είναι στα μαύρα σκοτάδια η περιμένει και αυτά να τα κάνουν οι κάτοικοι?
Όμηρος.

Ανώνυμος είπε...

Αν υποψιαστώ ότι το 2ημερο των δράσεων της Επιτροπής κατοίκων ταρακούνησε τους απόντες άρχοντες της Δημοτικής αρχής ε!!!! τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες δράσεις θα εξαφανίσουν αυτούς και τα σχέδια τους.
JETA

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος όλο να φυτεύει θέλει!!! Ξεκινά από Mall για να καταλήξει στο τέλος σε κανα δενδράκι , έτσι για τα μάτια των δημοτών.
Θα μαζευτούν και οι προσκεκλημένοι από τον γείτονα αντιδήμαρχο, ξέρετε εκείνον που κρατά " καθαρή"την γειτονιά και η φιέστα θα προβληθεί ως επίτευγμα..Τα δένδρα είναι δωρεά του επενδυτή?

Όμηρος.

Ανώνυμος είπε...

xeroyme ti wra tha xekinhsei h dentrofyteysh ?

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως όταν ανακοινώνει κάποιο θέμα ο Δήμαρχος για την Ακαδημία Πλάτωνα ,
λόγω λάθους μπορεί και να το αναβάλλει και να τον δεις στην Σερρών να εγκαινιάζει ποδηλατόδρομο κατά το σχέδιο της κας Προέδρου της 4ης κοινότητας.Οπότε περίμενε μήπως αλλάξει κάτι..

Σωτηρία