4.16.2013

Προχωράει η ανάπλαση του Κεραμεικού στο Μεταξουργείο


πηγή: ΑΠΕ

Οι δράσεις για την υλοποίηση του έργου αστικής αναζωογόνησης περιοχής Κεραμεικού στο Μεταξουργείο, με τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) και τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα JESSICA, συζητήθηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Νότη Μηταράκη και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.


Όπως είπαν ο υφυπουργός και ο δήμαρχος μετά τη συζήτηση, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 70 εκατ. ευρώ και θα γίνει ανάπλαση σε 30 κτίρια της περιοχής, στα οποία θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις τεχνολογίας και φοιτητικές κατοικίες μέχρι το τέλος του 2015.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα διευκολύνει την αδειοδότηση του έργου, μέσω της ένταξής του στο Fast Track και αυτό θα ενταχθεί σε Πρόγραμμα δημοσίων Υποδομών του δήμου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, ο δήμος Αθηναίων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι της εταιρείας από την εταιρεία OLIAROS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: