4.25.2013

ΕΛΤΑ:Αναμνηστική έκδοση για την Ακαδημία Πλάτωνος


Τα ΕΛΤΑ τιμούν την επέτειο για τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος με αναμνηστική έκδοση που αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 70Χ90 mm το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα 30Χ38 mm. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος, ένα ιδιαίτερο γεγονός στην ιστορία της Φιλοσοφίας, αλλά και της πνευματικής πορείας της ανθρωπότητας. 


Η Πλατωνική Ακαδημία αποτέλεσε το πρώτο ελεύθερο Πανεπιστήμιο, ένα μοναδικό χώρο έρευνας, παιδείας και διαλόγου, ο οποίος συγκέντρωνε φιλόσοφους, ρήτορες, πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στις διδασκαλίες για να μάθουν, να διαλογιστούν, να συζητήσουν και να πειραματιστούν. 

Όπως σημειώνεται, εκεί γνώρισαν μεγάλη άνθηση η Φιλοσοφία, οι Πολιτικές Επιστήμες, η Αστρονομία, ενώ σημαντική έρευνα πραγματοποιήθηκε στον κλάδο των Μαθηματικών και της Γεωμετρίας. 

Θα εκδοθούν επίσης:

1. Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (τεμ. 7.500). Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς και διατίθενται προς 4,10 ευρώ ανά τεμάχιο. 
2. Ειδικός αναμνηστικός φάκελος με φεγιέ και μετάλλιο (τεμ. 5.000). Έχει παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς και φέρει ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο. Διατίθεται προς 8,00 ευρώ.
3. Απλό λεύκωμα σειράς (τεμ. 1.000). Διατίθενται προς 10,50 ευρώ ανά τεμάχιο. 

Τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού - 100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 27 Μαρτίου 2014. 

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή κάποιο από τα γραμματόσημά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: