4.18.2013

Αντί για ψηφοφορία, έφεραν αστυνομία

Από το χθεσινό χάπενινγκ. Ήρθε και επενδυτής από το Κατάρ για τη γειτονιά μας.


Χωρίς να λάβει απόφαση έληξε αιφνιδιαστικά χθες το συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας για την έγκριση, επί της ουσίας της αλλαγής της χρήσης γης, υπέρ της  Artume στο οικόπεδο Μουζάκη. Οι διαμερισματικοί σύμβουλοι καταγγέλουν πως δεν έγινε ψηφοφορία, και πως δεν τους δόθηκε ο λόγος να τοποθετηθούν, ούτε να αξιολογήσουν τα νέα έγγραφα που έστειλε η  Γ Εφορεία Αρχαιοτήτων και ένας ακόμη φορέας.

Πολύχρωμη γειτονιά με χιούμορ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κατοίκους διαμερισματική σύμβουλος της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη του Γιώργου Καμίνη, κατά την ώρα της συζήτησης και ενώ χανόταν η πλειοψηφία, να καλέσει την αστυνομία, δηλώνοντας πως... αισθάνεται απειλή.  Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν 4 περιπολικά και ένας αστυνομικός διευθυντής από την κεντρική υπηρεσία της Αστυνομίας, αναζητώντας το ....συμβάν. Η πρόθεση να μετατραπεί η Ακαδημία Πλάτωνος σε Σκουριές,  όπου τα ΜΑΤ θα αντιμετώπιζαν τους γείτονες με δακρυγόνα, δεν πέρασε διότι η διαδήλωση ήταν ειρηνική και διέθετε φαντασία και ψυχραιμία, σε αντίθεση με τη διαμερισματική σύμβουλο της παράταξης  Καμίνη, η οποία κάλεσε την αστυνομία και ένα  έκανε ρατσιστικά σχόλια για το Τζαμί στο Βοτανικό, ενώπιον μαρτύρων! Μάλιστα, αν και η συζήτηση ήταν για το εμπορικό κέντρο και έταιρος διαμερισματικός σύμβουλος, μιλούσε για την περιουσία που έχασε στο Βοτανικό από τις διαμαρτυρίες!
Εκεί που βρισκόταν και το αρχαίο τρίστρατο. Φωνάζοντας στους γείτονες για τις ζωές τους. 


Η συζήτηση να μην ολοκληρωθεί ποτέ, αφού οι διαμερισματικοί σύμβουλοι δήλωναν πως δεν γνώριζαν τι ψήφισαν επειδή δεν ψήφισαν. Επίσης αποκαλύφθηκε, εν μέσω οχλοβοής πως δεν υπάρχει Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ διατυπώθηκε ο ισχυρισμός πως το εμπορικό κέντρο θα καλύψει έκταση 20 στρεμμάτων.
 Η παράταξη Καμίνη που κάλεσε την αστυνομία, θεωρεί πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε, χωρίς να τοποθετηθούν οι διαφωνούντες διαμερισματικοί σύμβουλοι ούτε και οι κάτοικοι. Οι σύμβουλοι Καμίνη, καπνίζοντες σε δημόσιοι χώροι παραβιάζοντας καταφανώς τη νομοθεσία, δήλωναν ενοχλημένοι για την παρουσία των κατοίκων επειδή φορούσαν αποκριάτικες μάσκες.

Σήμερα η συζήτηση για την Ακαδημία Πλάτωνος μεταφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.



1 σχόλιο:

Ζ.Ξ. είπε...

Κατ΄αρχήν, το θέμα της έγκρισης της εισήγησης του Οργανισμού Αθήνας, για την τοπική τροποποίηση των χρήσεων γης στο πρώην Μουζάκη, ήταν ή όχι εξ αναβολής, όπως έγραφε και η Ημερήσια Διάταξη; Θυμάται η ηγεμόνισσα της 4ης ΔΚ για ποιο λόγο σήκωνε το χεράκι της και ψήφιζε αναβολή; Ψήφισαν ή όχι αυτή και οι υπόλοιποι της παράταξης Καμίνη, αναβολή για να φέρουν μελέτη (πολλά ζητάμε) ή έστω κάποια δικά τους στοιχεία που να αποδεικνύουν, αυτοί οι ψηφισμένοι και όχι η εταιρεία, τα περί χιλιάδων θέσεων απασχόλησης; Δεν τα έφεραν γιατί εκτός των άλλων, είναι παντελώς ανίκανοι. Και στη συνέχεια, η κα Σιδερή, ο κ. Κοντός, η Μίνα, δηλ. το γεννόσημο ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και οι άλλοι που δεν διεκδίκησαν το δικαίωμα ούτε να ψελλίσουν μια κουβέντα, δεν έχουν άλλο δρόμο από πραξικοπηματικές διαδικασίες. Η ηγεμόνισσα της ΔΚ χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν κοινοτικό σύμβουλο να τοποθετηθεί στο εξ αναβολής θέμα, ανακοίνωσε "η πλειοψηφία ψηφίζει", "τελειώσαμε". Τέτοια γελοιότητα. Και νομίζουν ότι, σαν τοπικού επιπέδου δικτατορίσκοι, θα κάνουν κουμάντο στις ζωές μας. Κρυμμένοι στα φουστάνια της τρόϊκα εσωτερικού, των νόμων και των πρακτικών της, πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια της θεσούλας τους, τρέχοντας να προσφέρουν εξυπηρέτηση στην εταιρεία. Να προλάβουν για να προλάβει η ιδιωτική εταιρεία "να πατάξει τη γραφειοκρατία". Καλώντας αστυνομία στη συνεδρίαση, στα γραφεία, στη Σωτήρη Πέτρουλα, για να μην ξεχνιόμαστε.