4.22.2013

Και το Περιστέρι μαθαίνει τι συμβαίνει με το Academy Gardens

To πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Περιστερίου "Ελεύθερος Διάλογος"


ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΜΟΥΖΑΚΗ;


Το βιομηχανικό συγκρότημα προσπάθησαν να σώσουν ως μνημείο “βιομηχανικής κληρονομιάς” πολιτικοί φορείς, οικολογικοί σύλλογοι και η Οργάνωση Προστασίας της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς “Monumenta”, χαρακτηρίζοντάς το ως “διατηρητέο μνημείο”.Όμως με άδεια από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων στις 15 Μαρτίου 2011, ξεκίνησε η κατεδάφισή του με αποτέλεσμα να αφανιστεί το παλαιότερο, κεραμοσκοπές, τμήμα του συγκροτήματος.Στις 11 Απριλίου του 2011 διακόπτεται η κατεδάφιση με προσφυγή της Οργάνωσης “Monumenta” στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Από τότε η επενδυτική εταιρεία προσπάθησε να πάρει τη σχετική αδειοδότηση για την αξιοποίηση του χώρου. Σχέδιο της εταιρείας είναι η δημιουργία πολυχώρου - εμπορικού κέντρου με τον τίτλο “Academy Gardens”.
Το θέμα έχουμε αναδείξει με δημοσιεύματά μας από το 2011 και μετά:

• Ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου έθεσε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 εκφράζοντας την αντίθεσή του στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου και ζητώντας τη στήριξη όλων. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και η δημοτική αρχή με δήλωση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία εμπορικού κέντρου στα όρια του Περιστερίου, που, όπως είχαν πει, θα “οδηγήσει σε μαρασμό την τοπική οικονομία και θα νεκρώσει την τοπική αγορά” και δήλωσαν τη στήριξή τους στις ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου, όπως αναφέραμε με αναλυτικό δημοσίευμά μας στο φύλλο 1246 της εφημερίδας μας, 31 Μαΐου 2012.


• Αρνητικά γνωμοδότησε για 2η φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στη νέα προσπάθεια τροποποίησης του ΓΣΠ του Δήμου Αθηναίων, για την τροποποίηση του Ο.Τ. 124 στο κτήμα Μουζάκη επί της Λεωφόρου Κηφισού. Οι επικεφαλής των παρατάξεων που παρευρέθηκαν στη συζήτηση του θέματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους.
Ο αντιδήμαρχος Π. Λύκος κατά την τοποθέτησή του είχε τονίσει: “αν η απόφαση του ΟΡΣΑ είναι υπέρ της τροποποίησης θα “πολεμήσουμε” την υπόθεση νομικά”. Το θέμα είχε ψηφιστεί ομόφωνα με αρνητική γνωμοδότηση. Αναλυτικά είχαμε αναφερθεί στο φύλλο 1281, Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013.

Χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, όπως ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, συνεδρίασε το Δ.Σ. του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων για να παρθεί απόφαση για την έγκριση δημιουργίας εμπορικού κέντρου στην έκταση Μουζάκη.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής, φορείς και σύλλογοι, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος και περπάτησαν ως το κτίριο της συνεδρίασης για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο αυτό.

Το Συμβούλιο έληξε χωρίς να λάβει απόφαση μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, όπως ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, αν και η δημοτική παράταξη “Δικαίωμα στην Πόλη” θεώρησε πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο αντιδήμαρχος Αθήνας και γείτονάς σας , αναρωτιέται τι ενδιαφέρει τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα αν θα κλείσουν " καφετέριες " στο Μπουρνάζι αφού δεν γνωρίζει την αγορά Μπουρναζίου, Περιστερίου και των γύρω περιοχών, όπως επίσης δεν μας εκπλήσσει που η παράταξη Καμίνη και Κακλαμάνη προσφέρουν υπηρεσίες σε μεγαλοεργολάβους και επενδυτές.
Πάντα και για πάντα οι ίδιοι.
Σε ένα χρόνο Δημοτικές εκλογές.....και θα περπατήσουν σε αγκάθια.
ΟΜΗΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απορία... Άραγε οι αντιδήμαρχοι της Αθήνας, η πρόεδρος της 4ης κοινότητας
τι ξέρουν....Το οικόπεδο είναι Αθήνα η Περιστέρι.....
Έτσι για να ξέρουμε και εμείς αν γνωρίζουν από " γεωγραφία"