3.28.2013

Συζήτηση για τη δημόσια υγεία και τους δημόσιους χώρους

Δυο σημαντικές συζητήσεις και μια συζήτηση με διαδραστικές παρουσιάσεις διοργανώνονται Σάββατο και Κυριακή, στο πλαίσιο του 2ήμερου της Ακαδημίας Πλάτωνα στο Πάρκο.
Το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους". Θα λάβουν μέρος νοσοκομειακοί γιατροί, εκπρόσωποι από ΕΟΠΠΥ, εργαζόμενοι στο χώρο υγείας. Θα παρουσιαστεί ακόμη το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί ήδη με μεγάλη συμμετοχή στο Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης.
Την Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Δημόσιοι χώροι: Κοινωνικό αγαθό ή επενδυτική αξία; Θα λάβουν μέρος οι: Βασίλης Γκανιάτσας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής σχολής του Ε.Μ.Π, Σταύρος Σταυρίδης επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής σχολής του Ε.Μ.Π., Δέσποινα Κουτσούμπα πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι από Κινήσεις πολιτών. 
Και οι δυο αυτές συζητήσεις θα γίνουν στο χώρο του Θεάτρου.

Το Σάββατο το μεσημέρι ο Συνεργατικό Καφενείο και το European Village διοργανώνει στο χώρο του εκδήλωση με παρουσιάσεις υπό το γενικό τίτλο:"Ακαδημία Πλάτωνος: Γειτονιά σε Μετάβαση;".
Την Κυριακή το μεσημέρι επίσης ο Σύλλογος Εύ Πράττειν διοργανώνει στο χώρο του Γυμνασίου ομιλία με θέμα τον Πλάτωνα και τη σημασία του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: