3.23.2013

Τι γίνεται όταν ο Δήμαρχος κάνει λάθη;


                             
        Ήταν μια ωραία φωταγωγημένη βραδιά, ψιχάλιζε στην έρημη οδό Αθηνάς , αλλά ήταν όλα τόσο ωραία στην κατάφωτη έρημη  πλατεία Κοτζιά. Όλα αυτά  φυσικά , εκτός του Δημαρχιακού μεγάρου. Στο  νεοκλασικό  κτήριο με τα μαρμάρινα σκαλιά και τα κόκκινα χαλιά , της παλιάς δόξας,  εκτός από τα παρκαρισμένα όπως- όπως αυτοκίνητα των επισήμων δημοτικών συμβούλων , υπήρχε κάτι , κάτι στον αέρα , στην ατμόσφαιρα , που τα άλλαζε. Ήταν η ξαφνική συζήτηση για την γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα.

      Πέμπτη,  21 Μαρτίου , απόγευμα, συνεδρίαζε το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας . Η Παρουσία δημάρχου, απαραίτητη. Η Παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, απαραίτητη. Φυσικά απαραίτητη και η παρουσία κάποιων προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων που είχαν κάποιο θέμα. Η Πρόεδρος της 4ης δημοτικής κοινότητας , ήταν εκεί. Ναι, ναι ανησυχούσε, γιατί είχε μπερδευτεί  με το θέμα που αφορούσε την Ακαδημία Πλάτωνα. Όλα καλά οργανωμένα λοιπόν.  Όλα εκτός από το 12ο θέμα , που κατά δήλωση του δημάρχου γράφτηκε κατά λάθος . Ναι , ο ίδιος ο δήμαρχος το ανήγγειλε ως  συζήτηση για την Ακαδημία Πλάτωνος με  ΕΙΣΗΓΗΤΗ: Σ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!! , ναι και ίδιος ο δήμαρχος το πήρε πίσω και  δίνει τον λόγο στον κ. Αμυρά που κυριολεκτικά πέφτει από τα σύννεφα .
        Μουζάκη πίστευε, περίμενε αλλά  …συνέχισε με θέμα την σωστή τοποθέτηση του ποδηλατοδρόμου στην  οδό Μοναστηρίου , βρίσκοντας  βράχο μπροστά του την μελέτη της κας προέδρου της 4ης κοινότητας που της αρέσει να κάνει ποδήλατο στην οδό Σερρών.
       Πολλά λάθη, κάτι σαν τα κενά cds που είχε μοιράσει τότε το προεδρείο της 4ης κοινότητας προς ενημέρωση των διαμερισματικών για το θέμα Μουζάκη. Πολλά τα κατά λάθος λάθη για να προξενήσουν  αντίδραση στην αρχή , γέλια αργότερα , στους  "κορμοράνους   της Ακαδημίας Πλάτωνος" στους  "τραμπούκους", όπως χαϊδευτικά μας αποκαλούν εκείνοι που ΔΕΝ σέβονται τον πολιτισμό, που ΔΕΝ σέβονται τον άνθρωπο , που ΔΕΝ σέβονται την ζωή μας, που στα κορακίσια μάτια τους τα τσιμεντένια MALL φαντάζουν με  αρχαιολογικά πάρκα. 
        Εάν λοιπόν , δεν έχετε ποτέ παραβρεθεί σε συνεδρίαση του Δήμου της Αθήνας, δεν ξέρετε τι χάνετε.. Η μειοψηφία τρελαίνεται με αυτά που ακούει, η πλειοψηφία το διασκεδάζει και ψηφίζει, ψηφίζει ,ψηφίζει , εγκρίνονται …τα δικά τους…. κατά πλειοψηφία , από την πλειοψηφία και εσύ , ο απλός δημότης , αν βρίσκεσαι στην αίθουσα,  καταλαβαίνεις γιατί η Αθήνα θα είναι πάντα μα πάντα τόσο μα τόσο υποβαθμισμένη, τόσο άσχημη. Γιατί δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όμορφη. Γιατί την ομορφιά της , την σκοτώνουν αυτοί που συνεχίζουν να ζουν τόσα χρόνια  στην ασχήμια που δημιούργησαν και δημιουργούν οι ίδιοι,  αφού δεν το έχουν κουνήσει ρούπι από το δημαρχιακό μέγαρο.
        Το θέμα του ΜΟΥΖΑΚΗ λοιπόν , κατά δήλωση του δημάρχου  μετά από 2 δημοτικές συνεδριάσεις  , έτσι είπε , και μέχρι τότε  θα συσκέπτονται  οι εκπρόσωποι των εταιρειών ,  και τα εκείνοι της Τρόικας (Δημοτικής ; )
           Και κάτι τελευταίο.   Αγαπητή κα υπεύθυνη όλης της 4ης Δημοτικής κοινότητας, η τεχνική σας  υπηρεσία δεν μελέτησε και ως εκ τούτου και δεν τοποθέτησε σωστά τον ποδηλατοδρόμο σας και ποδηλατοδρόμο μας.  Άστο καλύτερα σε κάποιον άλλον που γνωρίζει καλύτερα τα θέματα…
Γ.Ξ.

2 σχόλια:

A.S. είπε...

Πράγματι, στην Η.Δ. της εν λόγω συνεδρίασης υπήρχε ένα θέμα με πολύ "συγκεκριμένο" τίτλο: "Συζήτηση για την Ακαδημία Πλάτωνος". Το θέμα ήταν ενταγμένο στην ενότητα "Οικονομικά" και είχε εισηγήτρια την κα Σπυροπούλου, αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών! Όταν οι "κορμοράνοι" προσπάθησαν να καταλάβουν τι τους μέλλεται πάλι, έμαθαν ότι για το θέμα δεν υπήρχε εισήγηση και κανείς δεν γνώριζε γιατί τον καλούσαν να συζητήσει ως δημοτικός σύμβουλος!Ένας απλός πολίτης, μη συνηθισμένος στις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, θα περίμενε τα ερωτήματα για το αόριστο θέμα χωρίς εισήγηση να μπουν στην αρχή της διαδικασίας γιατί πιστεύει ότι η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία προέχει. Δεν έγινε. Έτσι, όταν ήρθε η στιγμή για το 12ο θέμα, ακούσαμε για τρία "λάθη εκ παραδρομής" (τίτλος, ενότητα και εισηγήτρια)και στη συνέχεια ο δήμαρχος κάλεσε τον κο Αμυρά, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, να κάνει εισήγηση για τον ποδηλατόδρομο!! Ας διακινδυνεύσουμε λοιπόν ένα σενάριο για το μυστήριο. Διαβάζοντας στο "Ποντίκι" της 14/3, τα ανταλλάγματα της ARTUME προς το δήμο για την επένδυση στο Μουζάκη, διακρίνουμε 8 από τα 11 που αναφέρονται να είναι αρμοδιότητας τεχνικών υπηρεσιών. Πιθανά, λοιπόν, η αρμόδια αντιδήμαρχος ανέλαβε να "συζητήσει" με το δημοτικό συμβούλιο τα οικονομικά οφέλη για το δήμο από τη διακήρυξη συνεργασίας. Το γιατί δεν έγινε τελικά; Μάλλον, μεγάλο το κόστος μιας παρόμοιας έκθεσής τους με τέτοια διαδικασία.
Ελπίζουμε, στις δύο βδομάδες που υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν το ζήτημα για συζήτηση, να μην έχουμε άλλου είδους εκπλήξεις για τις γειτονιές. Π.χ. η "επένδυση αναβάθμισης" να χρησιμοποιηθεί, όχι βέβαια επίσημα, σαν αντίβαρο σε άλλες πολύ γειτονικές δραστηριότητες που φαίνεται να προετοιμάζουν την μήνιν γνωστών μαύρων κύκλων, οι οποίοι τελευταία δεν κρύβουν την αγάπη τους για κάθε είδους επενδυτές και εργοδότες σε στεριά και θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Μπα λεφτά για μελέτες έχουμε?
Για θέρμανση στα σχολεία της κοινότητας δεν υπάρχουν???
Ε!!!! εσείς οι άρχοντες και οι αρχόντισσες της 4ης κοινότητας, προσγειωθείτε τώρα που είναι νωρίς...αρκετά δημιουργήσατε κακά στην περιοχή....
Οι φίλοι της Σερρών είναι λίγοι για να σας δείξουν την αγάπη τους , στις εκλογές που είναι στην πόρτα σας...