9.22.2012

Πως πάμε στην Ακαδημία Πλάτωνος;


Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι ανάμεσα στη Λένορμαν και τη Λεωφόρο Αθηνών, τον Κηφισό και την Κωνσταντινουπόλεως. Ιδού οι οδηγίες πρόσβασης:


Με αυτοκίνητο:

Από Νότια Προάστια:


Ανεβαίνουμε τον Κηφισό. Μόλις περάσουμε τη γέφυρα της Κορίνθου στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε στον παράπλευρο δρόμο . Περνάμε το φανάρι της Καβάλας και συνεχίζουμε ευθεία , περνώντας από μπροστά από τα ΚΤΕΛ, πάντοτε στον παράπλευρο δρόμο, φτάνοντας στο φανάρι της Λέρνομαν.


Στο φανάρι στρίβουμε δεξιά, στη Λένορμαν , και συνεχίζουμε στη λεωφόρο. Αφού περάσουμε το φανάρι μετά το Καπνεργοστάσιο (το οποίο πρέπει να είναι στο αριστερό μας χέρι) συνεχίζουμε για μερικά μέτρα ευθεία μέχρι το επόμενο φανάρι. Είναι το φανάρι της οδού Τριπόλεως. Στρίβουμε δεξιά στο δρόμο και κατεβαίνουμε την Τριπόλεως ως το τέρμα της . Μπροστά μας είναι το πάρκο.

Από Βόρεια Προάστια

Κατεβαίνουμε τον Κηφισό και βγαίνουμε στην έξοδο Περιστερίου. Πάμε αριστερά , κάτω από τη γέφυρα του Κηφισού και στρίβουμε στο φανάρι της Λένορμαν. Μετά συνεχίζουμε στη λεωφόρο. Αφού περάσουμε το φανάρι μετά το Καπνεργοστάσιο (το οποίο πρέπει να είναι στο αριστερό μας χέρι) συνεχίζουμε για μερικά μέτρα ευθεία μέχρι το επόμενο φανάρι. Είναι το φανάρι της οδού Τριπόλεως. Στρίβουμε δεξιά στο δρόμο και κατεβαίνουμε την Τριπόλεως ως το τέρμα της .  Είμαστε στο πάρκο.

Από το Κέντρο

Κατηφορίζουμε την Αγίου Κωνσταντίνου ως την πλατεία Καραϊσκάκη . Στρίβουμε δεξιά στην οδό Δεληγιάννη , και στο φανάρι της τροχαίας αριστερά . Συνεχίζουμε ως το επόμενο φανάρι, περνάμε τις γραμμές του τρένου και στρίβουμε δεξιά στην οδό Κίμωνος, έχοντας το κτίριο των ΕΛΤΑ στο δεξί μας χέρι. Συνεχίζουμε ευθεία ως την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει η οδός Πλάτωνος , στην οποία πηγαίνουμε περίπου για 800 μέτρα . Στρίβουμε αριστερά στην οδό Κρατύλου και πλέον φτάσαμε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος



Από Νότια Προάστια ανεβαίνοντας την Πειραιώς

Στο φανάρι της Χαμοστέρνας κάνουμε αριστερά, και βγαίνουμε στην Κωνσταντινουπόλεως. Συνεχίζουμε ευθεία μέχρι το φανάρι που στρίβει για την Καβάλας. Στρίβουμε αριστερά στο φανάρι και στα πρώτα διακόσια μέτρα , αφού βρεθούμε στην Καβάλας στρίβουμε δεξιά στην οδό Σπύρου Πάτση. Ανεβαίνουμε για λίγο τη Σπύρου Πάτση και στα 100 μέτρα , με προσοχή , στρίβουμε αριστερά στην οδό Μαραθωνομάχων. Στρίβουμε αριστερά στην ταμπέλα, και στο φανάρι της Πλάτωνος δεξιά. Συνεχίζουμε για 200 μέτρα και στο δεξί μας χέρι είναι το πάρκο.

Πως Πάμε Με Μετρό
Κατεβαίνουμε στη στάση Μεταξουργείο και περπατάμε ως τη Λένορμαν . Ανεβαίνουμε σε οποιαδήποτε λεωφορείο ή το τρόλει 12 . Κατεβαίνουμε στη στάση Αρμονία. Περνούμε απέναντι και κατηφορίζουμε την οδό Τριπόλεως για 300 μέτρα είμαστε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος .


Πως Πάμε με λεωφορείο

Από την ομόνοια ανεβαίνουμε στο λεωφορείο 051 και κατεβαίνουμε στη στάση Κρατύλου μπροστά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος . Εναλλακτικά Παίρνουμε οποιαδήποτε λεωφορείο από την Ομόνοια , ή το τρόλει 12 και κατεβαίνουμε στη στάση Αρμονία Περνούμε απέναντι και κατηφορίζουμε την οδό Τριπόλεως για 300 μέτρα είμαστε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Πως πάμε με ποδήλατο
Από τον Κεραμεικό είναι η πιο ωραία βόλτα.  Παίρνουμε την οδό Σαλαμίνος και μόλις τελειώσει ο Κεραμεικός περνάμε απέναντι τις γραμμές, κάτω από τη γέφυρα της Λ. Αθηνών. Βλέπουμε την πινακίδα και της ΕΑΧΑ και ακολουθούμε την οδό Μαραθονομάχων ή τη Μοναστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: